“YAYALAR İÇİN 5 ADIMDA GÜVENLİ TRAFİK” Farkındalık Etkinliği, Vali Dr. Erdinç Yılmaz’ın Katılımıyla Yapıldı

Vali Dr. Erdinç Yılmaz: Trafik kurallarına uymamaktan dolayı birçok can kaybı olduğunu hepimiz biliyoruz. İçişleri Bakanlığımız, can kayıplarını önleyebilmek için yoğun bir çalışma ve çeşitli uygulamalar yapmaktadır. Bu uygulamalardan birini, İçişleri Bakanlığımızın önderliğinde, bugün bütün Türkiye’de aynı saatte yapıyoruz. “Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik” mottosuyla yapılan bu uygulama yayalarımızın kurallara uyması, ışıklara dikkat etmeleri, yaya geçitlerini kullanmaları konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlıyor” dedi.

 İçişleri Bakanlığımız tarafından, “Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik” mottosuyla başlatılan kampanya kapsamında 81 İlimizde eş zamanlı olarak düzenlenen Farkındalık Etkinliği, Osmaniye’de Vali Dr. Erdinç Yılmaz’ın katılımıyla yapıldı. Devlet Bahçeli Meydanında düzenlenen etkinliğe Vali Yılmaz’ın yanı sıra İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Zafer Tombul, İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş, jandarma ve emniyet mensuplarımız katıldı.

         “Yaya yolunda ilerle”, “görünür ol”, “trafik ışılarını takip et”, “yaya geçidi kullan” ve “yola odaklan” adımlarından oluşan “Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik” hakkında vatandaşlarımızı bilgilendirerek broşür dağıtan Vali Dr. Erdinç Yılmaz, “İçişleri Bakanlığımızın başlattığı “Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik” çalışması var. Onun uygulamasını yapıyoruz. Sizler de gördüğümüz kadarıyla kurallara uyuyorsunuz, teşekkür ediyorum.”dedi.

        Vali Dr. Erdinç Yılmaz, etkinlik sonrası yaptığı açıklamada,”Trafik kurallarına uymamaktan dolayı birçok can kaybı olduğunu hepimiz biliyoruz. İçişleri Bakanlığımız, can kayıplarını önleyebilmek için yoğun bir çalışma ve çeşitli uygulamalar yapmaktadır. Bu uygulamalardan birini, İçişleri Bakanlığımızın önderliğinde, bugün bütün Türkiye’de aynı saatte yapıyoruz. “Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik” mottosuyla yapılan bu uygulama yayalarımızın kurallara uyması, ışıklara dikkat etmeleri, yaya geçitlerini kullanmaları konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlıyor. Kurallara uyulduğunda can kayıplarının azaldığını biliyoruz ve çok da güzel sonuçlar alıyoruz. Bütün Osmaniyeli hemşehrilerimden trafik kurallarına uymalarını, yayalarımızın yaya geçitlerini kullanmalarını ve kurallara uymalarını bekliyoruz. Bu çalışmalarımız devam edecek, iyi sonuçlar alıyoruz ve almaya da devam edeceğiz.”dedi.

Vatandaşlarımız, Kurulan Stantlarda Güvenli Trafik Hakkında Bilgilendirildi

        Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Devlet Bahçeli Meydanındaki etkinliğin ardından güvenli trafik hakkında vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi amacıyla Cumhuriyet Meydanında kurulan jandarma ve emniyet stantlarını ziyaret etti. Kurulan stantlarda vatandaşlarımız broşürlerle bilgilendirildi.

        Yapılan etkinliklerde 2021 yılında sürekli olarak trafikte olan, herhangi bir trafik kuralı ihlali yapmayan ve kazaya karışmayan taksi sürücülerinden İbrahim Asker, Nihat Tıraş, Mehmet Gökhan Çınar, Metin Tok, Sedat Ceylan, Ahmet Ekiz ödüllendirildi. Sürücülere ödülleri Vali Dr. Erdinç Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Zafer Tombul ve İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş tarafından verildi.

        Sürücülerimize ödüllerini veren Vali Yılmaz, “Hiç kazaya karışmayan, kurallara uygun olarak araç kullanan arkadaşlarımızı kutluyoruz. Bütün sürücülerimizden, güvenli bir trafik için aynı hassasiyeti bekliyoruz. Bu konuda hassasiyet gösterirsek Allah’ın izniyle başarılı olacağız. Her şeyden önce kendi canımız için sevdiklerimizi üzmemek için başkalarını tehlikeye atmamak için mutlaka trafik kurallarına uymalıyız.” dedi.

Valilik basın