VALİDEN YANGIN YERİNDE İNCELEME

Vali Yılmaz, Düziçi İlçemizde Yıldırım Düşmesi Sonucu Çıkan ve Soğutma Çalışmaları Tamamlanan Orman Yangını Bölgesinde İncelemelerde Bulundu

Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Düziçi ilçesi Yeşildere köyü Ağalar mevkiinde yıldırım düşmesi sonucu çıkan ve soğutma çalışmaları tamamlanan orman yangını sahasında incelemelerde bulunarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Yılmaz’ın incelemelerinde Garnizon Komutanı Topçu Albay Hakan Kocabaş, Düziçi Kaymakamı Turgay İlhan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Can Altundarak ile Afet ve Acil Durum Müdürü Serhat Bulut da yer aldı.

        Düziçi Orman İşletme Müdürü Harun Demircioğlu’ndan yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Dr. Erdinç Yılmaz incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, “Yangın 17 Ekimde bizim bölgede başladı. Yıldırım kaynaklı bir yangın. Kayalık sarp bir alan olduğu için ancak havadan müdahale edilebiliyordu. Bizim bölgede soğutma çalışmaları tamamen tamamlandı. Yangın şu anda Kahramanmaraş sınırlarında devam ediyor. Şu anda sönme noktasına gelmiş, havadan müdahale devam ediyor.  Kahramanmaraş sınırında da bugün ya da yarın söndürüleceğini düşünüyoruz.”dedi.

Valilik basın