UKÜ’de düzenlenen ‘Filistin Gecesi’ coşkuyla kutlandı

 

DSC08714Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nde (UKÜ) bu yıl ilki düzenlenen “Filistin Gecesi” coşkuyla kutlandı.

Çevik Uraz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe başta UKÜ’de öğrenim gören Filistinli öğrencilerin yanı sıra Arap ülkelerinden de çok sayıda öğrenci katıldı. Etkinlikte UKÜ Rektör Yardımcıları Doç. Dr. Ahmet Adalıer ve Doç. Dr. Serkan Abbasoğlu ile Uluslararası Ofis çalışanları da yer aldı.

Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Adalıer yaptığı konuşmada, üniversitelerin eğitim-öğretim, araştırma ve geliştirme yanında öğrencilerinin sosyal ve entellektüel gelişiminin de önemli bir konu olarak dikkate alınması gerektiğini vurguladı. Bu organizasyonun özellikle Filistinli öğrencilerin kendi kültürlerini diğer ülkelerden gelen öğrenciler ve akademisyenlerle paylaşabilmeleri için düzenlendiğini aktaran Adalıer, daha önce Filistin’e bir ziyarette bulunduğunu ve memnun kaldığını belirtti. Filistinlilerin misafirperver olduklarını dile getiren Doç. Dr. Adalıer, orada ziyaret ettiği tarihi mekanlardan çok etkilendiğini ve mutlaka gidilip görülmesi gerektiğini anlattı. Rektör Yardımcısı Adalıer, “UKÜ uluslararası bir üniversitedir. Buradan mezun olan bir öğrenci, birden fazla kültüre aşina olmuş, ufku genişlemiş bir birey olarak mezun olmalıdır” dedi.

Bu yıl ilk kez düzenlenen ve geleneksel hale dönüştürülmesi planlanan Filistin Gecesi, katılan tüm öğrencilerin coşkulu eğlenceleriyle geç saatlere kadar sürdü.

Ali Celal KAYMAK