TÜBİTAK BAŞKANI PROF. DR.  MANDAL: ”DEPREM YARALARINI MİLLETÇE HIZLI BİR ŞEKİLDE SARACAĞIZ”

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun’u ziyaret etti.

Depremin olduğu 6 Şubat 2023 tarihinden itibaren Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi olarak depremzedeler için neler yapıldığı ile ilgili bilgiler veren üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, “TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’a bu zor süreçte depremden etkilenen vatandaşlarımızın ve üniversitemizin yanında olmalarından dolayı teşekkür ederim.” dedi. 

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, yaşanan felaket dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini ileterek, devletimiz ve milletimizle el ele vererek ülkemizin bu felaketin de üstesinden geleceğini ve yaraların hızlı bir şekilde sarılacağına inandığını ifade etti. 

Daha sonra üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Masal Park’ta kurulan çadır kentte depremden etkilenen aileler ve çocukları ile bir araya geldi.

Burada çocuklara çeşitli hediyeler veren üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Anadolu Ajansı muhabirinin sorularını yanıtladı. 

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, “497 bilim insanı şu an sahada. 107 farklı proje gerçekleşiyor. Yaptığımız çalışmalar sadece yer bilimi değil, mühendislik değil aynı zamanda burada yürütülen süreçten koordinasyona daha iyi nasıl yapılması lazım konularında hem gözlemlemek hem de bu süreci yaşayan vatandaşlarımızdan doğru bilgiyi almak. Bunları biz kıymetli görüyoruz. Afetler ülkelerin gerçekten çok test edildikleri dönemler. Eksikliklerimiz var. Bunları biliyoruz. Bu eksikliklerimizi bilim temelli olarak geliştirebileceğimizi inanıyoruz.” dedi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun ise “Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi deprem bölgesinde yer alan üniversitelerden birisi. Kampüsümüz iyi durumda. İlk günden itibaren kampüsümüzü vatandaşlarımıza açtık. Hem barınma hem de iaşe noktasında elimizden gelen bütün imkânları kullandık ve kullanmaya devam ediyoruz. İhtiyaç olan alanlarda da Öğretim Üyelerimiz Öğretim Elemanlarımızla, devletimizin diğer kurumları ile iş birliği yaparak sürece destek veriyoruz. TÜBİTAK Başkanımızın her zaman desteğini yanımızda hissettik. Akla ve bilime uygun bütün önlemlerimizi aldığımız noktada afetin etkilerini en aza indirmemiz mümkün olabilecek. Bu nedenle özellikle afet yönetimi bizim için çok önemli bu da bildiğiniz gibi ayrı bir bilimsel alan. Buna daha fazla önem vermemiz gerekiyor. Devletimizin bütün kurumları, bütün güçleriyle şu anda sahada afetin etkilerini en aza indirmek için elinden gelen bütün imkânları kullanıyor. İnşallah böylesi bir afet bir daha yaşanmaz.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun, konuşmasının devamında ise “OKÜ Karacaoğlan yerleşkesi halkımız için güvenli bir ortam. Acil olarak deprem testlerini gerçekleştirdik. Binalarımızın sağlam olduğunu gördükten sonra da burada barınma imkânı sağladık. İlk aşamada 1500 civarında vatandaşımızın barınma ve yemek ihtiyacını karşıladık. Şu anda da 1000’e yakın vatandaşımızı konaklatıyor ve ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bütün imkânlarımızı kullanıyoruz. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi olarak halkımızla, milletimizle bütünleşik bir durumdayız. Elimizden gelen bütün imkânları sonuna kadar vatandaşımızın, milletimizin hizmetine sunmaya devam edeceğiz.” dedi. 

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun, depremzedelere geçmiş olsun dileğini ileterek alandan ayrıldı.

OKÜ .basın  birimi