TEŞEKKÜRLER OSMANİYE İL JANDARMA

Türk Jandarması

1839’a kadar uzanan mazi.
Kimi şehit, kimi gazi.
Dağ, tepe demeden her türlü arazi.
Tarih şanlı öykümüzü haykırır.

Başında beresi, denizden mavi.
Üstünde kefeni, çölden de sarı rengi.
Fedakarlık, feragat denince yoktur dengi.
Dünya şanlı öykümüzü haykırır.

Afrin, İdlib, El-bab bilir bizi.
Çanakkale’de İngiliz unutamaz bizi.
Silopi, Eruh, Gabar ve daha nicesi.
Silahlar şanlı öykümüzü haykırır.

Kurutmak için terör denen batağı,
Kışın kar örtülü zemin olur yatağı.
Yazın sıcağı kavururken kurar otağı.
Dağlar şanlı öykümüzü haykırır.

Atam demiş Jandarma Kanun Ordusu.
Bu ordunun yoktur korkusu.
Dinmez vatanı müdafaada coşkusu.
Aziz milletim şanlı öykümüzü haykırır.

KUŞÇUBAŞI

https://www.edebiyatdefteri.com/

 Osmaniye İl Jandarma Komutanlığında Trafik Haftası ve Jandarmayı Sevdirme ve Tanıtma Etkinliği kapsamında; Osmaniye Merkezde bulunan Mithat Paşa İlköğretim Okulu öğrencilerine gösterimli tanıtım  etkinliği düzenlendi.

 Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre,  Osmaniye İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği ve Trafik Şube Müdürlüğü tarafından, 09 Mayıs 2023 tarihinde Trafik Haftası ve Jandarmayı Sevdirme ve Tanıtma Etkinliği kapsamında; Osmaniye Merkezde bulunan Mithat Paşa İlköğretim Okulu öğrencileri ile birlikte Osmaniye İl Jandarma Komutanlığı çevresi gezilerek, köpek timinin tanıtımı ve kısa bir gösterisi yapıldı.

Ayrıca  Sosyal Tesis Müdürlüğünce öğrencilere ikramda bulunuldu. Mütakiben çocuklara Aile İçi Şiddet ve Çocuk Kısım Amirliği tarafından dergi ve boyama kitapları hediye edildi..

TEŞEKKÜRLER OSMANİYE İL JANDARMA

 Osmaniye Mithat Paşa İlköğretim Okulu idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler, öğrenciler açısından son derece faydalı olan bu etkinlikten dolayı Osmaniye İl Jandarma Komutanlığı idarecilerine çok teşekkür ettiklerini söylediler.

JANDARMANIN TANIMI

Türkiye Cumhuriyeti Jandarması, emniyet ve asayiş ile kamu düzeninin korunmasını sağlayan ve diğer kanunların ve Cumhurbaşkanlığı kararnamelerinin verdiği görevleri yerine getiren silahlı genel kolluk kuvvetidir.

JANDARMANIN GÖREVİ

Halkın can, ırz ve malını korur. b) Suç işlenmesini önlemek ve kamu düzenini sağlamak için gerekli önlemleri alır. c) Asayişi, kamunun ve kişilerin güvenliğini ve konut dokunulmazlığını korur. ç) Anayasada ve kanunlarda düzenlenen hak ve hürriyetlerin güvenli şekilde kullanılması için gerekli önlemleri alır.

JANDARMANIN TEMELİ NEDİR?

Osmanlı İmparatorluğu’nda Yeni Çeri Birliği’nin 1826’da kaldırılmasıyla, Asakir-i-i Muntazâma Mansure, Asakir-i-i Muntazâma Hassa ve 1834’te Asakir-i Redîfe askeri organları Anadolu ve Rumeli’nin bazı illerinde güvenliğin sağlanması ve kamu düzeninin korunması amacıyla kurulmuştur.

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?

HASAN KILIÇ