TDP Ekiplerinden Güvenli Eğitim Bilgilendirme Çalışması

İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş’ un talimatları doğrultusunda yürütülen ‘Güvenli Eğitim’ Projesi kapsamında, Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü görevlilerince ilimizde bulunan Anaokulları ziyaret edilerek minik öğrencilere yönelik “Polis Ne Yapar” konulu kısa bilgilendirme videosu izlettirildi. Daha sonra yapılan mesleki tanıtımın ardından, genel güvenlik konularında bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri “Güvenli Eğitim” projesi çerçevesinde anaokulu öğrencilerine genel güvenlik konularında bilgilendirme sunumu yaptı. “Polis Ne Yapar” bilgilendirme videosu izletilen minik öğrencilere daha sonra mesleki tanıtım hakkında bilgiler aktarıldı. Öğrencilere yapılan bilgilendirmede; okula geliş gidişlerde büyüklerin ellerini bırakmamaları, koşarak sokak veya caddeye çıkmamaları, yabancı şahıslardan hediye alınmaması, tanımadıkları kişilerin kendilerine yakınlık göstermelerine izin vermemeleri, tanımadıkları kişilerle bir yere gitmemeleri ve tanımadıkları kişilerin araçlarına binmemeleri, inşaat alanı ve bodrum katları gibi yerlerin tehlikeli olduğu bu gibi yerlere girmemeleri, bir yere giderken mutlaka ailelerine haber vermeleri gerektiği gibi genel güvenlik uyarıları içeren konular anlatıldı.

Yapılan açıklamada “İl Emniyet Müdürlüğü olarak öğrencilerimizin, çocuklarımızın suça maruz kalmalarının önlenmesi, huzur ve güven ortamının sağlanmasında çalışmalara kararlılıkla devam edilmektedir” denildi.

GÜLEN BURKAÇ