SUMBAS’TA BÜYÜLEYEN GÜZELLİK

sumbasta hazan mevsimi Doğu Akdeniz’de Mehmetli Barajı’na hayat veren Kesiksuyu Barajı ve bin 800 yıllık tarihi Taş Köprü’de sonbaharın gelmesiyle tarihi ve doğal güzellikleriyle ziyaretçi ve fotoğrafçıların ilgisini çekiyor.

Osmaniye’nin Sumbas ilçesine bağlı Gaffarlı köyü sınırları içerisindeki Kesiksuyu Çayı ve su üzerine Romalılar tarafından milattan sonra ikinci yüzyılda yapıldığı sanılan Taşköprü’de, mevsimin hazana dönmesiyle kartpostallık görüntüler ortaya çıktı.

Köy muhtarı Arif Çoban, Toros dağlarının Çukurova’ya ulaştığı yerde kurulan Gaffarlı köyünün sonbahar aylarında ziyaretçilerin ve fotoğrafçıların yoğun ilgi gördüğünü belirtti.

Tarihi yapısı ve doğal güzellikleriyle bölgenin gezilmesi gereken bir yer olduğunu ifade eden Çoban, “Gaffarlı köyümüz, tarihi ve doğal güzellikleriyle görülmeye değer. Köyün içerinde doğan ve tarihi Taş Köprü’nün altından geçerek Mehmetli barajına hayat veren Kesiksuyu çayı çevresindeki doğa güzelliği mutlaka görülmeli.

Her yıl özellikle sonbaharda fotoğrafçıların ilgisini çekiyor. İl merkezine 50, ilçe merkezine 22 kilometre uzaklıktadır. Kesiksuyu boyunca konaklama ve alabalık tesisleri var.” dedi.

                                                                            Menderes ÖZAT