Osmaniye Ziraat Odası Başkanı Sezgin’in DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ MESAJI

İlimiz  Ziraat Odası (OZO)Başkanı Ahmet Bahadır Sezgin,Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

OZO Başkanı Sezgin konuyla ilgili mesajında şu görüşlere yer verdi:

 “Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu (IFAP) tarafından alınan kararla, 1984 yılından buyana her yıl 14 Mayıs günü ülkemizde ve tüm dünyada ‘Dünya Çiftçiler Günü’ olarak çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır.Ülkemiz tarımsal potansiyeli yüksek diğer ülkelere göre çok şanslı bir ülkedir.Fakat bu potansiyeli yeteri kadar kullanabiliyor muyuz derseniz, evet demek mümkün değildir.Çiftçilerimiz, yaptıkları üretim ile milli gelire katkı sağlamakta, tarım ihracatı gerçekleştirmekte,istihdamafayda sağlamaktadır. Bunlardan da önemlisi 84 Milyonluk ülke nüfusunu, 5 Milyonluk mülteci ve sığınmacıyı, 45 Milyon Turisti doyurmak için gece gündüz üretimine devam etmektedir.Tarım demek, gıda güvencesi demektir.Yoksulluk ve açlıkla mücadele için üretimi artırmak şarttır.Üretimi artırmak için ise Çiftçilerimizin yeterince desteklenmesi ve sorunlarının çözümü gerekmektedir.Çiftçilerimiz çok zor şartlarda, yağmur çamur demeden tüm zorluklara rağmen üretim yapmaktadır.Gübre,mazot,ilaç,tohum,elektrik,yem ve sulama ücreti gibi girdi maliyetleri düşürülmelidir. Çiftçilerimize verilen destek artırılmalıdır.

Özellikle son dönemde yaşadığımız ve dünyayı adeta çaresiz bırakan koronavirüs salgını ve oluşan savaş risklerinden de anlaşıldığı üzere, gıdaya olan ihtiyaç Türkiye tarımının ve çiftçisinin ne kadar önemli ve kutsal bir vazife üstlendiğini yani ihmal edilemez olduğunu bir kez daha bizlere göstermiştir. Bazı dönemlerde paramız olsa dahi gıdaya ulaşamadığımız gerçeği bir kez daha ortaya çıkmıştır.Buradan hareketle, Bütün dünyanın gıpta ile baktığı,bu bereketli topraklarda üretmek boynumuzun borcudur. Çiftçilerimiz de bunun bilinci ile üretimine ara vermeden devam etmektedir.Bizlerinde Çiftçilerimizin bu önemli görevi yerine getirirken yaşadığı zorlukların bilincinde olmamız gerekiyor. Karnımızı bu emektar çiftçi sayesinde doyuruyoruz. Bu nedenle Çiftçilerimizin kıymetini çok iyi bilmeliyiz.

Sezgin, açıklamasını “Bu dilek ve temenniler ile tüm Çiftçilerimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, doğal afetlerden uzak, bol ve bereketli bir hasat sezonu diliyorum.”diyerek tamamladı.

BUKET ERKAN