Osmaniye Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin projesi  TEKNOFEST te Yoğun İlgi Gördü

Osmaniye Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin TEKNOFEST 2023 te Sergilenen Geçiş önceliği olan ambulans ve itfaiye gibi araçların geçişine kolaylık sağlayan proje standı  Jandarma Trafik Daire Başkanlığı tarafından ziyaret edildi.

Proje hakkında detaylı bilgi alan ve sorular soran komutanlar tarafından Trafikte Geçiş Öncelik Sistemi adlı proje çok beğenildi. 2024-2027 yılları arasındaki Jandarma Trafik Daire Başkanlığının Eylem planına alınacağı belirtildi.

Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin bu projesi Teknofest Finallerine kabul edilmeden önce kamu yararı gözetilerek hazırlanan proje Osmaniye İl Trafik Komisyonu tarafıntan da çok beğenilmişti. Osmaniye Valimiz Dr Erdinç Yılmaz tarafından da Türkiye ye Örnek olabilecek bir proje diye Sağlık Bakanlığına ve İçişleri Bakanlığına bu proje bildirilmişti.

Jandarma Trafik Daire Başkanlığı  pilot olarak Osmaniyede uygulanması noktasında gerekli mercilerle işbirliği içerisinse olacaklarını söyledi.Osmaniye İl Teknofest Temsilcisi Sedat Gündoğan’a Proje öğrencileri Melek ÇARDAK ,Azra Begüm GÜRLEK ve Danışman Öğretmen Ahmet ASKER’e Trafikte Geçiş Öncelik Sistemi adlı projelerinden dolayı teşekkür ederek başarılar diledi. Osmaniye ziyaretinde M.Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinide ziyaret edeceklerini ifade etti.

Projelerinin gerçek hayata geçmesi konusunda özverili çalışan Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerine bizde tşk ediyor başarılar diliyoruz.

Haber merkezi