Osmaniye Masterler Futbol Takımı Nağmalup Lider

Osmaniye Masterler Futbol Takımı Osmaniye’nin Gururu OlduOsmaniye Masterler Futbol Takımı aldığı başarılı sonuçlar ve güzel ev sahipliği ile Osmaniye’nin gururu oldu.

Akdeniz Bölgesi Masterler ve Veteranlar Ligi’ne 2013 yılında 12 takımla başlandı. Akdeniz Bölgesi Kurucu Başkanları; Adana Dostlar Veteranlar Başkanı (rahmetli ) Temel İLKİTOĞLU, Ceyhan Veteranlar Başkanı (rahmetli) Bülent BELLİ, Hatay Zülüflühan Veteranlar Başkanı Mehmet KAPLAN, Osmaniye Masterler Başkanı Hüseyin DANIŞ, İskenderun Veteranlar Başkanı Hıdır ÖZDEMİR’dir.

Osmaniye Masterler futbol takımı geçmişte profesyonel ve amatör futbol oynamış birçok oyuncuyla yoluna devam etmektedir. Nisan ve Mayıs aylarında Antalya’da yapılan turnuvalarda 2018 yılında 40 takım arasında Türkiye Şampiyonu, 2019 yılında 38 Takım arasında Türkiye 3.’sü olarak Osmaniye’nin tanıtımını en güzel şekilde yapmıştır.

Master ve Veteran takımları kesinlikle TFF veya Spor Bakanlığı tarafından desteklenerek müsabakalara çıkmamaktadır. Tamamen kendi imkanlarıyla, sponsorlarla yada oyuncular kendi aralarında topladıkları aidatlarla yoluna devam etmektedir. Resmi hakemler, Federasyon hesabına yatırdıkları ücretlerle müsabakalara çıkmaktadır.

Osmaniye Masterler futbol takımına kurulduğu yıldan beri Hüseyin DANIŞ başkanlık yapmaktadır. Çok zor şartlarda mücadele ettiklerini fakat sevgili iş adamlarının katkılarıyla forma, eşofman ve futbol topu gibi malzemelerle desteklendiklerini ve bu zor şartlarda bu konsepte Osmaniye’nin ismini en güzel şekilde duyurduklarını dile getirmektedir. En büyük isteklerinin ise TFF tarafından resmiyet kazanarak, Bölgesel Lig oluşması olduğunu ifade eden DANIŞ, 40 yaş üstü ve futbolu aktif bırakmış futbolcuların bu statüde futbol oynamaya devam etmelerinin sağlanmasını istediklerini ifade etti.

Osmaniye Masterler futbol takımı, Akdeniz Bölgesi Masterler ve Veteranlar Ligi C Gurubu’nda mücadele etmektedir. Ligde 21 takım yer almakta olup, 3 gurup vardır ve her gurupta 7 takım bulunmaktadır. Osmaniye Masterlerin bulunduğu gurupta; Hatay Güneyler Veteranlar, Ceyhan Şöhretler, Şanlıurfa 63 Masterler, Bahçe Masterler, Haruniye Veteranlar, İskenderun Demir Çelik Veteranlar takımları bulunmaktadır. Bu sene 5 maçın geride kaldığı gurupta, Osmaniye Masterler futbol takımı 5 maçı da kazanarak 15 puanla namağlup yoluna devam etmektedir

Akdeniz Bölgesi Masterler ve Veteranlar Ligi’nde Osmaniye’den 7 takım yer almaktadır. Bu takımlar ise; Osmaniye Masterler, Düziçi Kültür Veteranlar, 80 Osmaniye Veteranlar, 7 Ocak Veteranlar, Osmaniye Kınık Veteranlar, Bahçe Masterler, Haruniye Veteranlar.

Son zamanlarda daha cazip hale gelen master ve veteran takımları Osmaniye’de 40 yaş üstü sporcuların ilgi odağı haline gelmiştir. Müsabakalarda eski şöhret futbolcuları izleme şansı yakalayan taraftarlar bu müsabakalarda oldukça zevkli ve çekişmeli müsabaka izlemenin mutluluğunu yaşadıklarını her fırsatta dile getirmektedir.

Ayrıca; müsabakalar için hakem ücreti saha ücreti ve deplasman yol giderleri gibi masrafları ev sahibi takımlar tarafından karşılanmaktadır.

Ali Celal KAYMAK