OKULDA VELİLERE İLETİŞİM SEMİNERİ

velilere iletişim eğitimiKadirli’nin başarılı okullarından Mehmet Nuri Arıoğlu İlkokulu tarafından geleceğin teminatı çocukların en iyi şekilde yetiştirilmesi amacıyla velilere yönelik aileiçi eğitim semineri düzenlendi.

Okul Müdürü Selim Yiğit, sağlıklı bir aile içi iletişim ve okul aile iş birliğinde olduğunun bilincinde olan okul yönetimi olarak velilerini, öğrencileri ile daha bilinçli bir şekilde ilgilenebilmeleri için kurs düzenlediklerini söyledi.

Kursun 8 hafta süreceğini ve bu yıl 3’ncüsünü düzenlediklerini belirten Yiğit, “Saygı değer misafirlerimiz kıymetli velilerimiz bu sene üçüncüsünü düzenlediğimiz Aile Eğitimi Kursuna hoş geldiniz, düzenlemiş olduğumuz programlarda bizleri yalnız bırakmayan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz sayın Fehmi Haytaoğlu’na, gönüllü ve özverili bir şekilde kurs hocalığımızı yapan Sayın Ahmet Bal hocama ve köylerden dahi gelerek kursumuza katılan saygı değer velilerimize çok teşekkür ediyorum.

Ayrıca kursu düzenlemedeki amacımız ailelerimizi, aile içi iletişim ve evde öğrencilerimizle kaliteli bir şekilde nasıl ilgilenilmesi gerektiği konularında bilgilendirmek ve bilinçlendirmektir. Buna benzer kursları düzenlemeye devam edeceğiz, her şey yavrularımız için.” diye konuştu.

Kursun ilk dersine katılan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Fehmi Haytaoğlu ise aileiçi eğitimin öğrenciler için önemli olduğunu söyledi.

Geleceğin teminatı çocukları başarılı olması yönünde her velinin birer öğretmen olması gerektiğine değinen Haytaoğlu, “Bizler için çok önemli heba edilecek bir tek ferdimiz dahi yoktur. Çevremizde işlenen her suçta, haksızlıkta, adaletsizlikte bizim de payımız var. İyi ve güzel için doğru düşünmek, doğru davranmak gerek. Her veli biraz öğretmen olmalı. Böyle güzel ve örnek eğitimi düşünüp uygulayan Mehmet Nuri Arıoğlu İlkokulu Müdürü Selim Yiğit, okul idaresine, eğitim görevlisi Ahmet Bal ve katılan velilere teşekkür ediyoruz.” dedi.

Bazı veliler de küçük çocukları olmasından dolayı kursa katılmakta zorlandıklarını anlatarak, “okul idaresinin “Siz yeter ki kursa gelin yavrularınızla biz ilgileniriz.” demesi sonucu kursa katılabildik. Çok güzel ve başarılı geçen ilk dersten memnun kaldık. İyi ki gelmişiz faydalı bilgiler öğrendik. Merakla ve heyecanla gelecek dersi bekliyoruz. Bu kursu düzenleyen ve kurs süresince yavrularımızla ilgilenen okul idaremize çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandılar.                                                  Menderes Özat