OKÜ’DE TÜRKÜ VE ŞİİR PROGRAMI DÜZENLENDİ

OKÜ'DE CUMHURİYET ÇOŞKUSUOKÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Coşkun Akgöllü: “Vatan, bayrak ve devlet için savaşmaya güle oynaya, davul zurna eşliğinde giden bir ecdada sahibiz, bununla gurur duyuyoruz. Bugün burada görüyorum ki Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi öğrencileri olarak Türklük gurur ve şuurunu yaşatarak, ecdadımıza sahip çıkıyoruz. Bu anlamda Ne Mutlu Türk’üm diyene, diyebilene ve bu söze sahip çıkabilene.” dedi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 96. Yıldönümü nedeniyle Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Öğrenci Konseyi Üniversite 15 Temmuz Şehitler Amfisi’nde “Türkü ve Şiir” programı düzenledi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Üniversite Öğrenci Konseyi Başkanı Coşkun Akgöllü tarafından açılış konuşması yapıldı.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

“29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 96. Yıldönümü nedeniyle düzenlediğimiz programa göstermiş olduğunuz ilgi bizlerin gücüne güç kattı” diyerek sözlerine başlayan Öğrenci Konseyi Başkanı Coşkun Akgöllü, “Vatan, bayrak ve devlet için savaşmaya güle oynaya, davul zurna eşliğinde giden bir ecdada sahibiz, bununla gurur duyuyoruz. Bugün burada görüyorum ki Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi öğrencileri olarak Türklük gurur ve şuurunu yaşatarak, ecdadımıza sahip çıkıyoruz. Bu anlamda Ne Mutlu Türk’üm diyene, diyebilene ve bu söze sahip çıkabilene.” dedi.

ÜLKÜ OCAKLARI BAŞKANININ KONUŞMASI

Kısa bir konuşma gerçekleştiren Ülkü Ocakları İl Başkanı Hasan Şahin Ceylan, “Birçok milletin gıpta ile baktığı Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk bizlere Cumhuriyet kelimesinin fikriyatını önemle aşılamaya çalışmış ve bunu milletçe korumamızı bizden beklemiştir. Bu yolda özellikle Üniversite gençliğine büyük işler düşmektedir. Sizlere düşen birinci vazife okullarınızı en iyi ve donanımlı şekilde tamamlamanızdır. Milletimizin ve devletimizin istikbali olan siz öğrencilerimiz bizler için ayrı ayrı öneme sahip ve kıymetlisiniz.” dedi.

ALPASLAN DAYANGAÇ’IN KONUŞMASI

“Dede Korkut’un adını yaşattığımız Üniversitemizde Atamız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü yâd etmek bir onur bir heyecandır” diyerek sözlerine başlayan Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, “Sınırlarımızın farklı yelerlerinde görev yapan Dedem Korkut’un, Oğuzların, Metehan’ın torunları yine yedi başlı ejderha ile mücadele ediyor. Biz bir vuruyoruz başka yerlerden ses geliyor bunu bugün çok net görüyoruz. Bugün bu yedi başlı ejderhayı bizim kahraman Mehmetçiğimiz nasıl önüne katarak kovaladığını gördük. Onlara OKÜ’den selam gönderiyoruz” diye konuştu.

Türkü ve Şiir programına başta OKÜ Rektörü Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç olmak üzere Ülkü Ocakları İl Başkanı Hasan Şahin Ceylan, İlahiyat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Arif Atalay, Mühendislik Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Selim Serhan Yıldız, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Fatih Çağatay Baz, Fen Edebiyat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Ali Doğaner, Yabancı Diller Yüksekokulu Öğr. Gör. Emrah Şavran, Osmaniye Meslek Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Halil Özdemir, Öğr. Gör. A. Burak Güher, Öğr. Gör. Necdet Arı ile çok sayıda Üniversitemiz personeli ile öğrenci katıldı.

Programda Batuhan Sönmez, Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy’un sözlerini yazdığı Cenk Şarkısı şiirini okurken, Hüseyin Uzul ve Buluthan Hüyük tarafından eserler seslendirildi. Program Ozan Sungur Konseri ile sona erdi.(Kaynak: oku basın)

Hasan KILIÇ