OKÜ’DE OSMANİYE ADINA SEVİNDİREN BAŞARI

14. HOPE toplantısında OKÜ  öğretim üyesi Doç. Dr. Müslüm Demir, dünyanın birçok ülkesinden farklı alanlarda genç 108 araştırmacı arasından en iyi poster/konuşmacı ödülüne layık görüldü. Ayrıca 12 takımın yarıştığı dünyanın belli sorunlarına çözüm odaklı proje yarışmasında da A takımı olarak katılım sağlayan Doç. Dr. Müslüm Demir burada da en iyi çözüm odaklı sunum dalında da birinci olarak toplamda iki ödül alarak ülkemizi ve üniversitemizi başarıyla temsil etti.

Bu yıl Japonya’da gerçekleştirilen 14. HOPE Toplantısı’na, TÜBİTAK tarafından ülkemizi temsilen katılımı uygun görülen  Osmaniye Korkut Üta üniversitesi  Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Müslüm Demir, 14. HOPE toplantısında ülkemizi gururla temsil etti.

14. HOPE toplantısında OKÜ  öğretim üyesi Doç. Dr. Müslüm Demir, dünyanın birçok ülkesinden farklı alanlarda genç 108 araştırmacı arasından en iyi poster/konuşmacı ödülüne layık görüldü. Ayrıca 12 takımın yarıştığı dünyanın belli sorunlarına çözüm odaklı proje yarışmasında da A takımı olarak katılım sağlayan Doç. Dr. Müslüm Demir burada da en iyi çözüm odaklı sunum dalında da birinci olarak toplamda iki ödül alarak ülkemizi ve üniversitemizi başarıyla temsil etti.


HOPE Toplantıları, dünyanın farklı ülkelerinden alanında başarılı genç araştırmacıları, Nobel ödüllü bilim insanları ve diğer seçkin bilim insanlarıyla disiplinler arası tartışmalara katılma fırsatları sundu. Programları arasında bilginin sınırlarına öncülük eden seçkin bilim insanlarıyla diyalog; bir hafta boyunca aynı çatı altında yaşayan katılımcılar arasında ve kültürel dersler ve etkinlikler düzenlendi.
Katılımcılara ülkemizdeki deprem felaketi hakkında da bilgi veren Doç. Dr. Müslüm Demir, ülkemize destek olan ülkelere gönderdikleri kurtarma ekibi ve nakdi yardımlar için teşekkür ederken, etkinliğe katılım için verdikleri finansman desteğinden dolayı da TÜBİTAK’a ve Japonya Bilim Akademisine teşekkür etti.

OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Japonya Bilimi Destekleme Kurumu (JSPS) tarafından düzenlenen, Asya-Pasifik ve Afrika bölgesindeki genç araştırmacıları Nobel Ödülü sahipleri ve diğer seçkin bilim insanları ile bir araya getiren 14. HOPE Toplantısı’na ülkemiz ve üniversitemiz adına katılım sağlayan değerli öğretim üyemiz Doç. Dr. Müslüm Demir’i gösterdiği üstün başarılardan dolayı tebrik etti ve başarılarının devamını diledi.

Kaynak: Okü basın

HASAN KILIÇ