OKÜ’DE KOMPOST GÜBRE ÜRETİMİ

OKÜ  Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun:  “Ülkemiz genelinde uygulanan temiz ve sürdürülebilir çevre açısından büyük öneme sahip SIFIR ATIK projesi kapsamında üniversitemizden çıkan bitkisel atıkları (biçilen çim, ağaç budama atıkları) değerlendirerek kompost gübreye dönüştürdük” dedi.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi  Entegre Çevre Bilgi Sistemi Koordinatörlüğü öncülüğünde, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü ekiplerince kompost gübre üretimi gerçekleştirildi.

OKÜ  merkez Karacaoğlan Yerleşkesinden çıkan bitkisel atıklar değerlendirilerek kompost gübreye dönüştürüldü. 
OKÜ  Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun yaptığı açıklamada “Ülkemiz genelinde uygulanan temiz ve sürdürülebilir çevre açısından büyük öneme sahip SIFIR ATIK projesi kapsamında üniversitemizden çıkan bitkisel atıkları (biçilen çim, ağaç budama atıkları) değerlendirerek kompost gübreye dönüştürdük. Bunu gerçekleştirirken de herhangi bir makinaya ihtiyaç duymadık, atıkları toprakla buluşturduk. Ürettiğimiz ürünün teknik analizini de üniversitemiz merkez laboratuvarında  yaptık. Ürettiğimiz Kompost gübreyi “Doğadan aldığımızı doğaya bırakıyoruz” sloganı ile üniversitemiz zeytin arazilerinde kullanacağız. 

Üniversitemizde Sıfır Atık Projesi’nin hayata geçirilmesinde emeği geçen bütün çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

OKÜ BASIN