OKÜ tarafından Uluslararası Korkut Ata Bilimsel Araştırmalar Kongresi düzenlendi

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) tarafından düzenlenen “Uluslararası Korkut Ata Bilimsel Araştırmalar Kongresi”, OKÜ 15 Temmuz Şehitler Amfisi’ndeyapıldı.

28-30 Haziran 2022 tarihleri arasında Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nde gerçekleştirilen İktisadi Kalkınma ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü’nün (İKSAD) de paydaşı olduğu “Uluslararası Korkut Ata Bilimsel Araştırmalar Kongresi”, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Açılış programına Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye Belediye Başkan Vekili Hulusi Akkuş, OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Zafer Tombul, İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Torun, diğer kamu kurum ve kuruluşlarının il müdürleri ve çok sayıda akademisyen katıldı.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Uluslararası Korkut Ata Bilimsel Araştırmalar Kongresi Düzenleme Kurulu Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Kardaşlar, “Kongremize 37 ülkeden 642 başvuru yapılmış, 563 bildiri kabul edilmiş, 79 bildiri kabul görmemiştir. Kabul edilen bildirilerin 272’si Türkiye’den 291’i ise yurtdışından gönderilen bildirilerden oluşmaktadır” dedi.

Daha sonra konuşan İKSAD Başkanı Dr. Mustafa Latif Emek ise “37 ülkenin bilim insanlarının bu kongreye iştirak etmiş olması Korkut Ata isminin, Türk büyüklerinin isimlerinin dünya genelinde duyulması ve kongre sonrasında basılacak bildirilerin uluslararası veritabanlarında taranması son derece önemli bir husustur. Bu noktada bu kongrede sunulacak olan bildirilerin ileride ve şu anda bilimsel çalışmalar yapmakta olan bilim insanlarına büyük bir ilham kaynağı olacağını düşünüyorum.” diye konuştu.

Programında devamında konuşan OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, “3 gün sürecek kongremizde 37 farklı ülkeden 272’si Türkiye’den 291’i diğer ülkelerden olmak üzere toplam 563 bildiri ve çok sayıda katılımcı yer almaktadır. Ulu Türk bilgesi Dede Korkut’un adını taşıyan Üniversitemizde bilimsel başarılara imza atacak eğitim organizasyonları, bilimsel, sosyal, kültürel ve sanatsal aktiviteler ile sportif faaliyetler gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Üniversitemizde 2021-2022 eğitim-öğretim yılında 1’i uluslararası olmak üzere toplam 19 konferans, 10 panel, 1 sempozyum, 4 seminer, 2 çalıştay, 5 söyleşi programı, 1 kariyer fuarı, 3 uluslararası kongre ve onlarca eğitim programı düzenledik ve şu anda da yüksek bildiri başvurusuna sahip bu kongreyle de bu yöndeki kararlılığımızı ortaya koymaya ve daha iyisi için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Başarılı çalışmaların ele alınacağı, insanlığa ve bilime büyük katkı sunacağına inandığımız projelere kapı açacak çalışmaların değerlendirileceği Uluslararası Korkut Ata Bilimsel Çalışmalar Kongresi’nin düzenlenmesinde emeği geçen bütün mesai arkadaşlarıma, akademik çalışmalarıyla katkı sağlayan ve bildiri sunacak olan tüm akademisyenlere, bütün katılımcılara ve desteklerini esirgemeyen paydaşlarımıza teşekkür ederim” dedi.

Konuşmaların ardından Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, açılış konuşmasının yanında “Konaklama Vergisinin Hukuki ve Ekonomik Boyutları Üzerine Bir Değerlendirme” konulu bildirisinin sunumunu yaptı. Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, “Üniversitemiz bu tür çalışmalarla kendini daha ileriye taşıyacaktır. Fikirlerin tartışıldığı, konuşulduğu kongrelerin yapılması elbette kendini yenilemesine vesile olacaktır. Üniversitemizin, Rektörümüzün ve Üniversite hocalarımızın bu gayretini görüyorum. Gerçekten Osmaniye’mizin adına yakışan Korkut Ata Üniversitemizin Osmaniye’mize en güzel şekilde hizmet etme yolunda başarılarını görüyorum. Üniversitemizin her zaman yanında olacağım” dedi.

Vali Yılmaz sözlerinin devamında şunları söyledi: “Ülkesine, devletine, bayrağına sevdalı bu yolda memleketimize hizmet aşkıyla dolu nice gençler yetiştirmenizi temenni ediyor, kongremizin hayırlı olmasını diliyorum.”

Vali Dr. Erdinç Yılmaz’ın sunumunun ardından, “Korkut Ata’dan Türk Gençliğine Öğütler” başlıklı sunumu Prof. Dr. Metin Ekici yaptı.

Açılış programının son bölümünde Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Prof. Dr. Metin Ekici’ye ve Türk Dünyasına yaptığı katkılardan dolayı da Elvan Caferov’aplaket taktim etti. İKSAD Başkanı Mustafa Latif Emek,OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun’a, Belediye Başkan Vekili Hulusi Akkuş Kongrenin Düzenleme Kurulu Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Kardaşlar’a, Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun ise İKSAD Başkanı Mustafa Latif Emek’e plaket takdim etti.

Yüz yüze ve çevrimiçi şeklinde 3 gün süren kongrenin açılış programı hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.

Uluslararası Korkut Ata Bilimsel Araştırmalar Kongresi’nin açılış programını tekrar izlemek için  https://youtu.be/cY0X-eNg40I linkini tıklayınız.

OKÜ Basın