OKÜ  REKTÖRÜ PROF. DR. TURGAY UZUN: “ÜNİVERSİTELERİN İKİ ÖNEMLİ FONKSİYONU VAR”

Toplantıda konuşan  OTSO Başkanı Devrim Murat Aksoy: “Kabul edilen  tüm projelerin toplam bütçesi yaklaşık 1,5 Milyon Euro’dur. Projelerde Osmaniyeli gençlerimiz farkındalık, bilgilendirme, motivasyon ve mesleki eğitim alacaklar, eğitim alırken de günlük 10 Euro harçlık alacaklardır. Ayrıca iş arama ödeneği, işverenlerle görüşmeler, iş fuarları, konferanslar ve seminerlerle , iş planları ile gençler desteklenecektir’ dedi.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinin hazırlayıp koordinatörlüğünü yaptığı ve Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası’nın proje ortağı olarak yer aldığı “Yenilenebilir Enerji Sektöründe Akıllı Şebeke İstihdamı’’ ve ‘’Osmaniye’de Hızlı Prototipleme Yoluyla Geleceğin İnsana Yakışır İşleri’’ projelerinin tanıtım toplantısı OKÜ’de gerçekleştirildi.

Toplantıya Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Osmaniye Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Devrim Murat Aksoy, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi dekanları, enstitü müdürü ve çok sayıda akademik personel katıldı. 

        Toplantıda konuşan Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, “Üniversitelerin iki önemli fonksiyonu var; ilki eğitim öğretim ikincisi de topluma faydalı hizmetler gerçekleştirmek. Projeler aslında bu iki fonksiyonu da birlikte sağlayan unsurlar. Bildiğiniz gibi bu akıllı teknolojiler, network sistemleri, elektrik kontrol sistemleri bunlar günümüzde giderek daha fazla önem kazanan alanlar. Özellikle, bu özellikli alanlara yeni becerikli, yetenekli gençler kazandırmayı amaçlıyoruz. Bunlar, en başta da bölgemize, Şehrimize de katkısı olacak, somut çıktısı olacak projeler. Projede emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Proje ortaklarımız başta OTSO Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bütün projelerde, faaliyetlerde her zaman desteğini yakından hissettiğimiz Sayın Valimize de teşekkür ediyorum. Projelerimizin hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.

        OTSO Başkanı Devrim Murat Aksoy ise yaptığı konuşmada, “T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı’nın açmış olduğu iki çağrı kapsamında “NEETS-Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençlere İş Edindirme” ve “Cinsiyet Eşitliği Odağında Geleceğin İnsana Yakışır İşleri Yaklaşımının Desteklenmesi” Hibe Programları çerçevesinde Osmaniye genelinde 5 projemiz kabul edilmiş ve uygulanmaya başlanmıştır.  Tüm projelerin toplam bütçesi yaklaşık 1,5 Milyon Euro’dur. Projelerde Osmaniyeli gençlerimiz farkındalık, bilgilendirme, motivasyon ve mesleki eğitim alacaklar, eğitim alırken de günlük 10 Euro harçlık alacaklardır. Ayrıca iş arama ödeneği, işverenlerle görüşmeler, iş fuarları, konferanslar ve seminerlerle , iş planları ile gençler desteklenecektir. Projelerimizin Osmaniye’ye, bölgemize, Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”dedi. Aksoy, konuşmasını projede emeği olan herkese teşekkür ederek bitirdi.

        Toplantıda konuşan Vali Dr. Erdinç Yılmaz ise “Proje üreten ve bu projeleri Ülkemize kazandıran insanlara çok ihtiyacımız var. Bunlar çok kıymetli. 2 Proje Osmaniye Korkut Ata Üniversitemizin, 2 Proje Osmaniye Sanayi ve Ticaret Odamızın, bir proje de Kadirli Ticaret ve Sanayi Odamızın. Bu projelerde emeği olan başta Sayın Rektörümüz, Sayın Osmaniye Sanayi ve Ticaret Odası Başkanımız, Sayın  Kadirli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız ve Yönetimlerini, Projeyi hazırlayan akademisyenlerimizi yürekten tebrik ediyorum. Bunların inşallah devamı gelsin. Şehitler Diyarı Yiğit Osmaniye gerçekten vatan millet sevgisinin en zirvede olduğu, vatan için hiç çekinmeden şehadete gidenlerin yetiştiği topraktır. Ne yapsak az kalır. Projelerimizin hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

        Konuşmaların ardından “Yenilenebilir Enerji Sektöründe Akıllı Şebeke İstihdamı Projesi” ve “Osmaniye’de Hızlı Prototipleme Yoluyla Geleceğin İnsana Yakışır İşleri Projesi” hakkında bilgi verildi.

Valilik basın