KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ’NİN YENİ REKTÖRÜ PROF. DR. MURAT TÜRK GÖREVE BAŞLADI

 

REKTÖRCumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü olarak atanan Prof. Dr. Murat Türk, görevini  Kurucu Rektör Prof. Dr. Orhan Büyükalaca’dan devraldı.

OKÜ Amfisinde düzenlenen devir teslim törenine Vali Kerem Al, Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törenin açılış konuşmasını OKÜ Kurucu Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca yaptı. Defalarca hitap ettiği kürsüden bu kez büyük bir gururla hitabını gerçekleştirdiğini ifade eden Prof. Dr. Büyükalaca, “Bir yönetici için, hem de akademik bir kurumun, amacı bilimi yükseltmek olan bir üniversite yöneticisi için en büyük gururun arkasında güzel bir eser bırakabilmektir. Temelinden kurduğumuz üniversitemizin bugün bulunduğu nokta benim ve benimle birlikte yola çıkan arkadaşlarım için ilelebet sürecek bir gurur vesilesidir. Osmaniye’ye geldiğimiz günden bugüne hem şehrimizde hem de yerleşkemiz içerisindeki ailemizle Osmaniye Korkut Ata Üniversitesini örnek bir üniversite noktasına taşımak için emek harcadık” dedi. Korkut Ata Üniversitesi’nin 14 bin civarındaki öğrencisi, akademik personeli, akademik altyapısı, fiziki donanımıyla kendisi ile birlikte kurulmuş üniversiteler arasında iddialı bir konumda olduğuna değinen Büyükalaca, “Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Devletimizin başlatmış olduğu en büyük atılımlardan bir tanesidir. Ben bu sebeple öncelikle Anadolu’nun her köşesine bilimin ışığını götürmeyi destekleyen, her ile bir üniversite kurulmasını destekleyen dönemin Başbakanı Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Kuruluşumuzdan bugüne kadar desteklerini esirgemeyen ve bizlere yardımcı olan Başbakanlarımıza, Bakanlarımıza ve ilimizin Milletvekillerine teşekkür ediyorum. Geride bıraktığımız 8 yılda farklı zorluklarla da karşılaştık.  Ancak Devletimizin desteği bizleri bu zorluklar karşısında ayakta tuttu” diye konuştu. Vali Kerem Al’a her zaman verdiği destek için teşekkür eden Prof. Dr. Büyükalaca, yeni Rektör Prof. Dr. Murat Türk’e görevinde başarılar dileyerek ve tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür ederek sözlerine son verdi.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nin yeni Rektörü Prof. Dr. Murat Türk ise yaptığı konuşmada, Kuruluş sürecinin her aşamasında içinde bulunduğu Üniversitenin rektörlüğüne atanmanın kendisine gurur verdiğini belirterek, “Osmaniye Korkut Ata Üniversitesine rektör olarak atanmamda şahsıma duydukları güvenle gösterdikleri teveccüh için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sizlerin huzurunda teşekkürlerimi ve saygılarımı arz ediyorum” dedi. Kurulduğu günden bu yana Kurucu Rektör önderliğinde devam eden çalışmalarla üniversitenin süre gelen kuruluş döneminin sona erdiğini vurgulayan Prof. Dr. Türk, konuşmasını şöyle sürdürdü, “Atandığı ilk günden bu yana 8 yılı aşkın bir sürede üniversitemizin bugünkü mevcut duruma ulaşmasında büyük emeği geçen Kurucu Rektörümüz Prof. Dr. Orhan Büyükalaca’ya teşekkür ediyorum. Üniversitemizin kuruluşunda büyük emeği olan Rektör Hocamıza bir vefa nişanesi olarak isminin uzun yıllar bu üniversitede yaşatılması amacıyla adına layık bir binaya ismini vereceğiz” dedi. Çevresiyle, yeşilliğiyle, alt yapısı ve üst yapısı ile Osmaniye’ye yakışır bir üniversite oluşturmak gayretinde olduklarını ifade eden Prof. Dr. Murat Türk, “Üniversitemiz, kurulduğu günden bu yana geçen 10 yıllık gibi bir sürede 6 fakültesi, 2 enstitüsü, 3 yüksekokulu, 5 meslek yüksekokulu ve eğitim ve araştırma merkezleri ile belirlenen hedeflere emin adımlarla devam etmektedir. Bizlerin bundan sonra ki vizyonu, ‘sınırların kaybolduğu mesafelerin anlamını yitirdiği bu çağda üniversitelerin kendi sınırlarına hapsolamaz’ felsefesi ile öğrencilerimizin, akademisyenlerimizin ve çalışanlarımızın geliştireceğimiz ortak projelerle üniversitemizi daha fazla dışarı açmak ve özellikle akademik anlamda ve uluslararası anlamda üniversitemizin itibarını arttırmak olacaktır” dedi.

Törende konuşan Belediye Başkanı Kadir Kara ise Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nin ülkenin en seçkin üniversitelerinden biri haline geldiğini belirterek, üniversitenin kuruluşundan bu yana emeği geçen herkese teşekkür etti. Başkan Kara, üniversitenin şehirle bütünleşmesinin önemli olduğunun altını çizerek, bunda önemli rolü olan Kurucu Rektör Prof. Dr. Orhan Büyükalaca’ya teşekkür etti. Başkan Kadir Kara, sözlerini yeni rektör Prof. Dr. Murat Türk’e görevinde başarılar dileyerek bitirdi.

Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu ise ülkenin kalkınmasının temel taşının eğitimli insanlar olduğu bilinciyle tüm illerde üniversitelerin kurulduğunu söyledi. Osmaniye Milletvekili Durmuşoğlu, Kurucu Rektör Prof. Dr. Orhan Büyükalaca’ya üniversiteye yaptığı katkılar nedeniyle teşekkür ederek, yeni Rektör Prof. Dr. Murat Türk’e görevinde başarılar diledi.

Osmaniye için çok değerli olan Üniversite’nin devir teslim töreninde bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirten Vali Kerem Al, aynı zamanda duygulu anlar yaşadığını ifade ederek, “Bugün, sevdiğim ve saygı duyduğum bir çalışma arkadaşımız aramızdan ayrılıyor. Üniversitemizin Kurucu Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca Hocamıza ve değerli eşi Hanımefendiye bundan sonraki yaşamlarında mutluluk ve başarılar diliyorum. Kapımız, gönlümüz her zaman kendilerine açıktır” diye konuştu. Sözlerinin devamında üniversitenin akademik anlamda da bilimsel anlamda da önemli bir konuma geldiğini belirten Vali Al, “Görevi devralan yeni Rektörümüz Prof. Dr. Murat Türk Hocamıza başarılar diliyorum. Devraldığı bayrağı daha yükseklere taşıyacağına dair inancım tamdır. Bize düşen, hep birlikte bu önemli ilim yuvasını daha yukarılara taşımaktır” dedi.

Konuşmaların ardından OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca görevi Prof. Dr. Murat Türk’e devrederek cübbesini takdim etti.

Ömer Ali TURUNÇ