Osmaniye halkı yüreğini koydu bizim için, bizde gövdemizi koyarak çalışacağız dedik. Biz ilklerin Belediyesi olacağız dedik. Biz Osmaniye’ye Osmaniyeliye sevdalıyız dedik. Söz verdik, Osmaniye için yürek olacağız dedik. Söz verdik, Osmaniye için nefes olacağız dedik. Söz verdik, Osmaniye için ses olup, hayata geçireceğimiz projelerle Osmaniye’yi tüm Türkiye’de konuşulan bir şehir haline getireceğiz dedik. And içtik, hep birlikte havasını teneffüs ettiğimiz kentimizi mutlu şehir yapacağız dedik.
BAŞKANIM ÇOCUKLARA YETMEZ Mİ?. GENÇLERE BİR ŞEY YOK MU?.
Olmaz mı, onlar bizim göz bebeğimiz tabi ki onları da düşündük. Bütün bir yılı okuyarak geçiren gençlerimize hep beraber eğlenebilecekleri yılsonu eğlencesi olarak sokak basketbol turnuvaları düzenliyoruz. Osmaniye Gençlik Hizmetleri Müdürlüğünün gençlik haftası spor şölenine destek veriyoruz. Türkiye’nin tanınmış sanatçılarını en güzel şarkılarını bizim gençlerimize okusunlar diye konser programları gerçekleştirdik.
RAMAZAN AYINDA VERDİĞİNİZ YARDIM PAKETLERİ VE İFTAR ÇADIRI
Bu kutsal ayda yardımlaşmanın en hayırlı ibadet olduğu düşüncesi ile “Sevgiyle, hayırla Ya Allah Bismillah” deyip kollarımızı sıvadık. Hayırsever vatandaşlarımız tarafından belediyemize ulaştırılan ve belediyemiz tarafından da hazırlanan kuru gıda ve giyim paketlerini mahallelerimizde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırmanın mutluluğunu yaşadık. Yolda kalmışlar için, iftara yetişemeyenler için, çalışıp iftara gidemeyenler için, ihtiyaç sahibi güzel insanlarımız iftarını rahat rahat yapsın diye iftar çadırını kurduk.
İbadetlerin en kutsal ayı bin aydan daha hayırlı Ramazan ayında hep birlikte iftarın sevabını almak için vatandaşlarımızla birlikte iftar yaptık, sahurun bereketini alalım, sahur gecesinin feyzini birlikte yaşayalım diye hep birlikte sahur yaptık. Vatandaşlarımızın kapısını habersiz çalarak iftar sofralarına ortak olduk, birlikte olmanın mutluluğunu yaşadık. Biz belediye olarak ayrıca Peygamber efendimizin “Komşusu açken tok yatan bizden değildir” hadisi şerifine sadık kalarak söz verdik bir tek komşumuz bile aç kalmayacak dedik. Bu çerçevede birçok aileye gıda yardımı yaptık. Bu çalışmalarımızı ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için devam ettireceğiz.
BUNLARA İLAVE OLARAK OSMANİYE’DE BİR İLK OLAN “RAMAZAN ETKİNLİKLERİ” Nİ GERÇEKLEŞTİRDİNİZ, BU ETKİNLİKLER VATANDAŞLARIMIZ TARAFINDAN ÇOK TAKDİR EDİLDİ.
Biz ilklerin Belediyesi olacağız dedik. Biz Osmaniye’ye Osmaniyeliye sevdalıyız dedik. Her şey Osmaniye ve Osmaniyeli için dedik. Öyle hizmetler yapmalıydık ki, kimsenin aklına gelmeyecek, gelse bile yapmaya cesaret edemeyecek projeler gerçekleştirmeliydik. Biz hizmet etmeye hazırlıklıydık. Yapacağımız her şeyi planlamıştık. Bu çerçevede Ramazan günlerinde iftarın o güzel hazzını birlikte yaşadıktan sonra, Ramazan eğlenceleri ile doyumsuz keyifler yaşamalıydık. Osmaniye halkının iftarını yaptıktan sonra ailesi ve çocukları ile birlikte rahat edeceği, eğleneceği bir etkinlik gerekiyordu.
Gelenek Görenek Ramazan etkinlikleri dedik. Ramazan ayı boyunca pek çok sanatçı, ilim adamının misafir olduğu, Kuran’ı Kerim tilaveti, tasavvuf müziği, semah gösterisi, şiir, ezgi ve türküler, yarışmalar, hediye çekilişleri, orta oyunu ve birçok sürprizlerin yapıldığı “Ramazan Ayı Etkinliklerini” gerçekleştirdik.
Hatta bu sene bu etkinlikleri daha da geliştirerek mahallelerimize taşıdık. Osmaniye’nin yedi bölgesinde hemşerilerimizle buluşup ramazan coşkusunu birlikte yaşadık.
Ramazan coşkulu geçmeliydi bizim için. İftar çadırı kurup şark köşesi açtık aynı zamanda çocuklarında rahatça eğlenebileceği lunapark ve diğer düzenlemelerle Cumhuriyet Meydanı’nı adeta bir kültür meydanı haline dönüştürerek Osmaniye halkının hizmetine sunduk.
BAŞKANIM HAYIRDAN, RAHMETTEN BEREKETTEN BAHSETMİŞKEN, BAYAT EKMEK TOPLAMA KAMPANYASI BAŞLATTINIZ.
İnançlarımıza göre israf haramdır. Ekmeğin israfı dinen sakıncalı olduğu gibi ekonomik anlamda bize üzüntü verir. Yolda yürürken bile gördüğümüz ekmek parçasını yerden alıp öperek tepelenmemesi için bir kenara koyarız. “Ekmek nimettir, israf haramdır” bu düşünce ile bayat ekmek toplama kampanyası başlattık. Bu kampanya kapsamında “Bayat Ekmek Toplama Kutusu” dağıttık.
Bu kampanyamızla önleyeceğimiz ekmek israfından hem hane halkı, hem de ülke ekonomisi kazanç sağlıyor. Nimetin, bu şekilde israfı bizi rahatsız etmektedir. Ekonomik olarak rakamların son derece büyük kayıplar olduğunu düşünerek böyle bir proje gerçekleştirdik. Gerçekleştirdiğimiz bu proje Türkiye’de dikkatleri üzerine çekti. Çok sayıda belediye buna benzer projeleri kendi şehirlerinde uygulamaya başladı.
BAŞKANIM GENÇLERE BİR ŞEY YOK MU?.
Olmaz mı, onlar bizim göz bebeğimiz tabi ki onları da düşündük. Bütün bir yılı okuyarak geçiren gençlerimize hep beraber eğlenebilecekleri yılsonu eğlencesi olarak sokak basketbol turnuvaları düzenliyoruz. Osmaniye Gençlik Hizmetleri Müdürlüğünün gençlik haftası spor şölenine destek veriyoruz. Türkiye’nin tanınmış sanatçılarını en güzel şarkılarını bizim gençlerimize okusunlar diye konser programları gerçekleştirdik.
BAŞKANIM SİZ GÖREVE GELİRKEN ÇOK İDDİALI GELDİNİZ GÖRÜLMEMİŞ HİZMETLERE İMZA ATACAĞIM DEDİNİZ HEDEFİNİZ NEYDİ?.
İlk hedefimiz “Mutlu Şehir” Osmaniye olmaktı. “Mutlu Şehir” olmanın ise insanların mutlu olması ile olacağına inandık.
Söz verdik, Osmaniye için yürek olacağız dedik. Söz verdik, Osmaniye için nefes olacağız dedik. Söz verdik, Osmaniye için ses olup, hayata geçireceğimiz projelerle Osmaniye’yi tüm Türkiye’de konuşulan bir şehir haline getireceğiz dedik.
BAŞKANIM MUTLU ŞEHİR OLMANIN YOLLARI NELERDİ?.
İnsanların mutlu olmasından geçiyor, insanları mutlu etmek için hayat standartlarını yükseltmek, birlikte yönetim doğrultusunda ortaya koyduğumuz projelerle genciyle, yaşlısıyla, sosyal bir anlayışın içinde olmak Mutlu Şehir olmanın yollarını bize açmıştı. Bizim mutluluğumuz insanlarımızın mutlu olmasından geçiyordu. İnsanlarımız mutlu olacaktı ki, bizde mutlu olacaktık. İnsanlar sevindirici her şeyi mutluluk olarak adlandırırlar, bu maddi de olabilir manevi de biz insanlarımızı maddi ve manevi mutlu etmek için yola çıktık. Kentimizi “Mutlu Şehir” insanlarımızı “Mutlu insan” yapmak için meydanlar, bulvarlar, parklar, yeşil alanlar, dinlenme alanları, alt yapı çalışmaları, içme suyu ağı yapmak gerekiyordu.
Kentimizde yatırımcıya, sanayiciye, girişimciye destek olmamız gerekiyordu. Konserler, festivaller, düzenleyip sergiler açmamız gerekiyordu. Kütüphaneler açmak, meslek kursları düzenlemek, girişimcilik eğitimleri vermemiz gerekiyordu, işte Mutlu Şehir olmanın yollarıydı bunlar. Biz bunları biliyor ve yapmak için de and içmiştik.
BAŞKANIM SUYU UCUZLATTINIZ VE HİÇ ZAM YAPMADINIZ
İnsan yaşamının en temel unsuru olan sudan en ucuz şekilde yararlanabilmesi için belediyemizin tüm imkanlarını kullanarak içme suyunu ucuzlattık. Birikmiş su borçlarını taksitlendirdik. İnsanlarımızın borç sıkıntısını biraz olsun gidermeye çalıştık. Bu sayede Belediyemizin kasasına çok büyük katkılar sağladık. Ayrıca bu sayede 10 bin abonemiz arttı. Hizmette beş yılımız geçmesine ve içme suyumuzu ucuzlatmamıza rağmen hiç zam yapmadık.
BAŞKANIM SU DEMİŞKEN ZORKUN YAYLASINDA BU KONUDA ÇALIŞMALARINIZ OLMUŞTU ANLATIRMISINIZ?.
Türkiye’nin en büyük ve en güzel yaylalarından biri olan Zorkun yaylası bu dönemde tarihinin en büyük hizmetlerini aldı. Zorkun Osmaniye’nin kıymetlisidir. Yazın orayı sever Osmaniyeli mesken tutar Zorkun’u. Misafirini Zorkuna bir tava yemek, buz gibi bir su içirmek için götürür Zorkun’a.
Belediye olarak Zorkun’da tüm yetkileri elimize almakla başladık. Zorkun’a hizmet etmeye, 20 km uzunluğunda içme suyu hattı döşeyerek, Yeni içme suyu kaynakları kurarak, 400 ve 200 tonluk yeni su depoları yaparak Zorkun’un en büyük sıkıntısı olan su sorununu çözdük ve 24 saat kesintisiz su vermenin mutluluğunu yaşadık. 5 km asfalt 12 km asfalt tesviyesi ile yollarını yaptık rahatça gidip gelebilsinler diye. Kısacası Zorkun’u yaşanabilir bir yayla haline getirdik. Vatandaşlarımız misafirlerine işte bizim yaylamız diyebilsinler diye.