KAN BAĞIŞI YAPANLARA AHDE VEFA

kan bagşçılarına madalyaTürk Kızılayı, Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde, düzenli kan bağışında bulunan 97 kişiye gümüş ve bronz madalya verdi.

Türk Kızılayı Kadirli Şubesince, Kadirli kültür Sarayı’nda yapılan törende düzenli kan bağışında bulunan vatandaşlar madalya ile ödüllendirdi.

Türk Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Saygılı, yaptığı konuşmada Türk Kızılayı’nın ülkenin kan ihtiyacının büyük kısmını karşıladığını söyledi.

Türk Kızılay’ın dil, din, ırk, mezhep ayırt etmeksizin ihtiyaç sahiplerine en kısa zamanda ulaştığını ifade eden Saygılı, “Dünyanın neresinde bir afet olsa mutlaka Kızılay oradadır. İhtiyaç sahiplerine maddi ve manevi yardım eder. Kızılay için güneş batmaz. Bizim en önemli destekçilerimiz kan bağışçılarımızdır. Kadirli’de düzenli olarak kan bağışında bulunarak gümüş ve bronz madalya almaya hak kazanan değerli hemşerilerime teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Kadirli Kaymakamı Ahmet Arık ise kan bağışında bulunanlara madalya takdimi töreninde bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Gönüllü kan bağışçılarımıza şükranlarımı sunuyorum. Belki birçok hayatın kurtulmasına vesile olarak çok önemli bir görev icra ettiler. Kan, muadili olmayan tek sıvı, hayati önemi var. Dolayısıyla bütün bağışçılarımız, bunun bilincinde olarak birçok defa kan bağışında bulunmuşlar. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Bütün vatandaşlarımıza örnek olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Kızılay Kadirli Şube Başkanı Zafer Biçer’in kan bağışında bulunanlara yönelik teşekkür konuşmasının ardından protokol tarafından gümüş ve bronz madalyaları verildi.

Törene, Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan, kurum müdürleri, siyasi ve sivil tolum kuruluşu temsilcileri, kan bağışçıları ile davetliler katıldı.        Menderes Özat