KABAK SAĞLIĞI ÇOK FAYDALI BİR BESİN

Kabağın Faydaları NelerdirOsmaniye’de 35 yıldır sebzecilik yapan ve semt pazarlarında mevsimin ilk ürünlerini satışa sunan Kemal YAZICI, bazı insanların burun kıvırdıkları ve “Yine bugün de mi kabak pişirdin diyerek yemeğini yemedikleri kabağın insan sağlığına inanılmaz derecede faydaları olduğunu söyledi.

KALP SAĞLIĞINA İYİ GELİR

Kabak, büyük miktarda su ve karbonhidrattan oluşmaktadır. Çok az miktarda yağ içermesi nedeniyle kolesterol de içermediğinden kalp sağlığı için yararlıdır. Aynı zamanda içeriğinde yüksek miktarda magnezyum içermesi de kalp krizi, felç gibi hastalıklara yakalanma riskini azaltır. Yaz kabağı, geliştirilmiş kardiyovasküler sağlık ve doğal olarak kolestrolü düşürme kabiliyeti ile bağlantılı pektin içerir.

YÜKSEK ANTİOKSİDAN VE C VİTAMİNİ İÇERİR

2006 yılında yapılan bir araştırmada, ham tohumların protein malnutrisyonu, serbest radikal hasarı ve oksidasyon ile ilişkili zararlı etkileri hafifletmekte etkili olduğu bulundu. Beta karoteni içermesi kansere neden olan kimyasal kirlenmenin bünyede oluşmasına izin vermez. C vitamini içerdiği için ağız ve akciğer kanserini engelleyebilir.

POTASYUM KAYNAĞIDIR

Bir fincan pişmiş kabak, günlük potasyum ihtiyacınızın %15’inden fazlasını verir. Bu değer normalde alınan vitamin takviyelerinden bile daha fazla bir miktardır. Potasyum ise kalp rahatsızlığı riskini azaltan unsurlardan bir tanesidir.

KEMİK SAĞLIĞINA İYİ GELİR

Kabağın içerdiği vitamin ve mineraller kemik sağlığının korunmasına yardımcı olur. Özellikle magnezyum eklem sorunlarına yakalanma riskini azaltır. Osteoporoza karşı koruma sağlar.

SİNDİRİME DESTEK

Araştırmalar kabağın, sindirim sistemi kanalında ülserle ilişkili semptomları ve sızdıran bağırsak sendromunu azaltabilecek anti-inflamatuar koruma sağladığını ileri sürüyor.

Kalori ve Karbonhidrat Değeri Düşüktür. Zayıflamaya Yardımcıdır!

Kabak, düşük kalorilidir. En düşük karbonhidrat değerine sahip sebzelerden biridir. Bir oturuşta fazla tüketebileceğiniz sebzelerden bir tanesidir.

GÖZ SAĞLIĞINI KORUR

Kabak, beta karoten ve luteini yüksek miktarda içerir. Lutein, körlüğe yol açan katarakt ve makula dejenerasyonu gibi göz hastalıklarını önlemede önemli rol oynamaktadır.

www.sportsandmerits.com

Hasan KILIÇ