İnternet Haftası Etkinlikleri Hayat Online Akıyor Başlıklı Program ile Başladı
Osmaniye Kokut Ata Üniversitesi’nin geleneksel etkinlikleri arasında yer alan ve bu yıl 6.sını düzenlediği İnternet Haftası etkinlikleri ‘Hayat Online Akıyor’ başlıklı program ile başladı. OKÜ Enformatik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Kemal Balıkçı’nın oturum başkanlığını yaptığı program Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli Mehmet Canpolat, Mesut Peksoy ve Ahmet Yozcu’nun katılımı ile OKÜ Amfi ’sinde yapıldı.
Programın açılış konuşmasını Enformatik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Kemal Balıkçı’nın yaptı. Mehmet Canpolat, internet üzerinde oluşturulan şifrelerin güvenli olmadığını ve sosyal paylaşım sitelerindeki şifrelerin bu şifrelerle ayni olmaması gerektiğini belirttiği konuşmasında, son zamanlarda cep telefonu dolandırıcılığı yapıldığını, bunu birden fazla kişiyle beraber gerçekleştirildiğini de belirterek, bu tur dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.
Programda, sosyal medya ile ilgili tanıtım videosunu izleterek sunumuna başlayan Mesut Peksoy, internet üzerinde meydana gelen olayları önleme noktasında görevlerini icra ettiğini söyleyerek 1993’ten itibaren gelişen ve gün geçtikçe de ilgi gören sosyal paylaşım sitelerinde paylaşılan kişisel fotoğrafların ilerleyen zamanlarda güvenlik sorunlarına neden olabileceğini ifade etti. Peksoy, sunumunu sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta paylaşılmaması gerekenleri sıralayarak tamamladı. Programın sonunda sunumunu yapmak üzere sahneye çıkan Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğünde görevli Ahmet Yozcu ise sosyal medya üzerinde karşılaşılabilecek sorunların hukuki boyutuna açıklık getirdi.
Program, öğrencilerin sorularının yanıtlanmasının ardından Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli Mehmet Canpolat, Mesut Peksoy ve Ahmet Yozcu’ya OKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Türk’ün plaket takdim etmesi ile son buldu.
Çağın Gereklerine Uygun E- Stüdyo Üniversitemizde Açıldı
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi bünyesinde kurulan E -stüdyo açılışı OKÜ Eğitim Bloklarında Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Türk, Yrd. Doç. Dr. Kemal Balıkçı ve Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zehan Kesilmiş’in kurdeleyi kesmesi ile gerçekleştirildi.
Açılışta, bilim ve teknolojideki gelişmelerin ekonomik, ticari, sosyal, kültürel alanlar başta olmak üzere birçok alanda olduğu gibi aynı zamanda eğitim alanında da birçok yenilikleri beraberinde getirdiğini belirten Öğretim Görevlisi Hüseyin Bağrıyanık Bu yenilik özellikle Uzaktan Eğitim içerisinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Uzaktan eğitim kapsamında derslerin daha verimli gerçekleştirilmesi için çağımıza uygun akıllı tahtası olan, ses yalıtımı sağlanmış, dokunmatik ekran, sanal sınıf ve öğrenim yönetim sistemi yazılımı sağlanarak ders verilmeye başlanmıştır” dedi. Açılış dersini de gerçekleştiren Öğretim Görevlisi Hüseyin Bağrıyanık, E -stüdyo kurulumunda emeği geçen tüm akademik ve idari personele teşekkür etti.
İnternet Haftası Etkinlikleri OKÜ Amfi’de Düzenlenen Programlarla Sona Erdi
İnternet Haftası etkinlikleri, OKÜ Bilgi İşlem Daire Başkanı Kadir Uludağ’ın Eduroam ve Üniversitemizdeki Eduroam Uygulamaları, Enformatik Bölümü Öğretim Görevlisi Ertuğrul Arık’ın Mobil Bulut Uygulamaları ve Bazı Güncel Uygulamalar ile Microsoft Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor Projesi Master Eğitmeni Ali Dayan’ın Sosyal Medya Okur Yazarlığı başlıklı sunumları ile sona erdi.
Seminerin ilk konuşmacısı OKÜ Bilgi İşlem Daire Başkanı Kadir Uludağ oldu. Uludağ sunumunda özetle Eduroam hakkında bilinmeyenleri konuklarla paylaşarak, Eduroam kullanıcılarının, Türkiye’de ve Dünyadaki farklı ülkelerdeki eğitim kurumlarında da sorunsuz ağ kullanımını gerçekleştirebildiklerini belirtti.
Mobil cihazların insanlığın hizmetinde artarak ilerleyen bir öneme sahip olmaya başladığını ve son zamanlarda mobil dünyanın kendine has değişen dinamiklere adaptasyon yeteneği sayesinde güçlü bir trend haline geldiğinden bahsederek sunumuna başlayan Öğr. Gör.Ertuğrul Arık da sunumunda mobil dünyanın insanlık tarihinde görülmemiş bir paradigma yaratarak, bu alana katkı sağlayacak parlak fikirli girişimci insanların da dikkatini çektiğini ifade etti.
Programda son olarak söz alan, Microsoft Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor Projesi Master Eğitmeni Ali Dayan, insanların birbirleriyle içerik ve bilgi paylaşmasını sağlayan internet siteleri ve uygulamalar sayesinde, herkesin aradığı ve ilgilendiği içeriklere sosyal medya sayesinde ulaşabildiğini ifade ettiği konuşmasında, sosyal medyanın yararlarının yanında ciddi zararlarını da olabileceğini söyledi.
Sunumları gerçekleştiren OKÜ Bilgi İşlem Daire Başkanı Kadir Uludağ ile Enformatik Bölümü Öğretim Görevlisi Ertuğrul Arık ve Microsoft Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor Projesi Master Eğitmeni Ali Dayan’a OKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Türk tarafından teşekkür belgesi takdim edilirken seminer öncesinde dağıtılan kuponların çekilişi ile çeşitli hediyeler de öğrencilere dağıtıldı.
Haber Merkezi