İFAD HEYETİ, OSMANİYE’DE TEMASLARDA BULUNDU

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Etüt ve Projeler Daire Başkanlığı tarafından, Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) finansmanı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş birliğinde gerçekleştirilen Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) kapsamında, Osmaniye’de İl Müdürü Mustafa İlmeç’i  ziyaret ve Bahçe ilçesinde saha ziyaretleri gerçekleştirildi.

Aralarında IFAD Ülke Ofisi ile Doğu Avrupa ve Orta Asya Merkezi Direktörü Bernard HİEN’in de bulunduğu İFAD heyeti, Etüt ve Projeler Daire Başkanı Dr. Şule ÖZEVREN başkanlığında Osmaniye’de ziyaretlerde bulundu.

Bakanlık heyeti Osmaniye temasları çerçevesinde ilk olarak Tarım ve Orman İl İl Müdürü Mustafa İLMEÇ’i makamında ziyaret etti. İl Müdürü İLMEÇ, ziyarette Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi’nin Osmaniye’nin Bahçe, Düziçi ve Hasanbeyli ilçesinde devam ettiğini, gelecek yıl Kadirli, Merkez ve Sumbas ilçelerinin de projeye dahil olacağını belirterek kırsaldaki beklentilerinin büyük olduğunu ifade etti.

  Bernard HİEN de proje ile ilgili görüşlerini ifade ederek, izleme ve değerlendirmenin önemine değindi. Daire Başkanı Dr. Şule ÖZEVREN, projenin uygulandığı il sayısının 2023 yılında Kahramanmaraş ve Çankırı’nın da eklenmesi ile 8’e çıkacağını belirterek, Pandemi sebebiyle durağan bir hal alan projenin 2022 yılında sahadaki uygulamalar ile atılım yaptığını söyledi.

Heyet, İl Müdürü Mustafa İlmeç’i  ziyaret sonrası Bahçe ilçesinde kurulan Ceviz Bahçeleri ve Çilek Bahçelerinde incelemede bulundu. Daha sonra İFAD Heyeti, Bahçe İlçemizde dağıtımı yapılan motorlu çapa makinesi, pülverizatör ve yem kırma makinesi alan çiftçileri ziyaret ederek bilgiler aldı.

https://osmaniye.tarimorman.gov.tr/