Osmaniye’li Fosil Heykel Sanatçısı Bilal Doğar, beş yıl öncesine kadar perde, dekorasyon ve tasarım işleri yaptığını,emekli olduktan sonra yaklaşık beş yıldır ağaç kökleriyle değişik eserler yapmaya merak sardığını belirterek bugünlere geldiğini söyledi. Doğar, Ağaç köklerini dağlardan, yaylalardan ve değişik yerlerden kazarak çıkardığını ve onlara küçük dokunuşlar sayesinde değişik ve ilginç eserler ortaya çıkardığını söyledi.
Osmaniye Sanat Evi Sahibi Fosil Heykel Sanatçısı Bilal Doğar’ın, Abdurrahman Keskiner Güzel Sanatlar Lisesi’nde açmış olduğu sergi büyük ilgi gördü.
Sanatçının toprak altından çıkardığı fosilleşmiş ağaç köklerinden yaptığı eserlerle açmış olduğu sergi öğrencilerin, öğretmenlerin ve ziyaretçilerin büyük beğenisini kazandı. Sergi hakkında bilgi veren Fosil Heykel Sanatçısı Bilal Doğar, beş yıl öncesine kadar perde, dekorasyon ve tasarım işleri yaptığını,emekli olduktan sonra yaklaşık beş yıldır ağaç kökleriyle değişik eserler yapmaya merak sardığını belirterek bugünlere geldiğini söyledi. Ağaç köklerini dağlardan, yaylalardan ve değişik yerlerden kazarak çıkardığını ve onlara küçük dokunuşlar sayesinde değişik ve ilginç eserler ortaya çıkardığını kaydeden Sanatçı Doğar, “Tamamen ölmüş olan hatta yıllardır toprak altında fosilleşmiş olan bu kökleri küçük dokunuşlarla tekrar insanların hizmetine kazandırıyorum. Keyifle yaptığım işten büyük bir huzur ve mutluluk duyuyorum. Güzel Sanatlar Lisesi’nde eserlerimin tanıtılmasında büyük destek sağlayan okul müdürümüz Cuma Aksu Beye, Müdür Yardımcısı Hülya Bölücü Hamına ve emeği geçen bütün arkadaşlarıma özellikle de bizlerle yakından ilgilenen ve sayfalarında yer veren Haberde Önder Gazetesi ailesine çok teşekkür ediyorum” dedi.
BÖLÜCÜ: “SERGİ; ADETA CANLI BİR DERS NİTELİĞİNDEYDİ”
Abdurrahman Keskiner Güzel Sanatlar Lisesi Müdür Yardımcısı Hülya Bölücü ise sergi hakkında yaptığı değerlendirmesinde, “Osmaniye’mizin değerlerinden Bilal Doğar Beyefendi ağaç fosilleri ve doğal malzemeler kullanarak yapmış olduğu çalışmalarını öğretmen ve öğrencilerimizle buluşturdu. Sanatçımız bir nevi ölmüş olan ağaçları küçük sanatsal bir dokunuşla sanat eserlerine dönüştürmüş. Bu dönüşümle çıkan çalışmalar güzel sanatlarda resim bölümü derslerimizin yansımasıydı.
Çalışmalar bir sergiden ziyade öğrencilerimize tasarım, özgünlük, benzetme, imgelem konusunda canlı bir ders niteliğindeydi. Bakmak ile görmek arasındaki farkı anlatan çalışmalar yaparak, yaşayarak yapılan eğitimin görsel ifadesiydi. Beş gün açık kalan sergi öğretmen, öğrenci ve velilerin büyük ilgisini çekti, sanatçımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Okul Müdürü Cuma Aksu da, Fosil Heykel Sanatçısı Bilal Doğar’ın okullarında sergi açmasından büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, serginin açılmasında büyük gayret gösteren Müdür Yardımcısı Hülya Bölücü’ye Sanatçı Bilal Doğar’a ve emeği geçenlere teşekkür etti.
HASAN KILIÇ