HEMİTE KÖYÜ FESTİVAL İLE ŞENLENECEK

 

MRT_1812Vali Kerem Al, Yaşar Kemal Platformu Üyeleri Yönetmen Arif Keskiner, Merhum Yaşar Kemal’in eşi Ayşe Semiha Baban, Osmaniye Kadın Platformu Derneği Başkanı Ebru Aksoy, Dijital Medya Sponsoru Paragon Teknoloji A.Ş.Genel Müdürü Ufuk Onan, Kurumsal İtibar Yönetimi Editörü Kübra Köroğlu ve Keskiner Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Aziz Mehmet Keskiner’i makamında kabul etti. Ziyarette, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca da bulundu.

Ziyaret sırasında Osmaniye Kadın Platformu Derneği Başkanı Ebru Aksoy tarafından Vali Al’a Yaşar Kemal Platformunun çalışmaları hakkında bilgi verildi.

Aksoy, Platformun 2017 yılı Nisan ayında Yaşar Kemal’in köyü Hemite’de Yaşar Kemal Festivali düzenlemeyi planladıklarını ifade ederek, festival kapsamında çok sayıda yazar ve sanatçının konuk edileceğini, “Yaşar Kemal ve Çocuk” temalı resim yarışması düzenleneceğini ve ayrıca uçurtma şenliği yapılacağını kaydetti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Kerem Al, konukları ile bir süre sohbet ederek, Yaşar Kemal Platformu’nun çalışmalarında başarılar diledi.

Ömer Ali TURUNÇ