HAFIZLARIN İCAZET VE TAÇ TAKMA SEVİNCİ

GENÇ HAFIZLAR İCAZET ALDIKadirli ilçesinde hafızlık eğitimini tamamlayan 19’u erkek 31 hafız için icazet ve taç takma töreni düzenlendi.

Öğretmenevi önünde düzenlenen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İstanbul Çamlıca Cami İmam Hatibi İshak Daniş’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Diyanet Denizli Eğitim Merkezi Müdürü Dr. Mustafa Acar, yaptığı konuşmada, hafız yetiştirmenin zorluğuna değinerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Osmaniye İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu ise hafızlığın, dünya hayatında Kur’an-ı Kerim’i anlama, anlatma, okuma ve Kur’an ahlakını yaşamak bakımından çok önemli bir meslek olduğunu söyledi.

Öğrencilerin hafız olmasında emeği geçenleri tebrik ederek, velilerine teşekkür eden Tahiroğlu, “Hafızlarımızı tebrik ediyor ömür boyu Kur’an-ı Kerim’e hizmet etmelerini Yüce Mevla’dan diliyorum. Bu hafızların annelerini, babalarını, bunların yetişmesinde emeği geçenleri ve hocalarını ayrı ayrı tebrik ediyorum.” dedi.

İlçe Müftüsü Necati Gündoğdu’nun konuşması ve Denizli’den gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Tasavvuf Korosu’nun ilahi sunumunun ardından hafızlara taçları giydirilerek hafızlık belgeleri takdim edildi.

Hafızlara altın ve çeşitli hediyeler verilmesinin ardından sona eren törene, Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, Kadirli Kaymakamı Ahmet Arık, Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan, Andırın Belediye Ahmet Doğan, İl kültür ve Turizm müdürü Burhan Torun, il ve ilçe kurum müdürleri, belediye meclis üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle davetliler katıldı.   Menderes ÖZAT