“Geleceğe Nefes” olması için 95 Bin Fidan dikildi

“Geleceğe Nefes” olması için 95 Bin Fidan dikildiÜlkemizde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlamak, orman yangınları neticesinde zarar gören alanları yeniden ağaçlandırmak ve toplumda çevre konusunda farkındalığı artırmak maksadıyla; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından başlatılan ve yurt çapında büyük ilgi ile karşılanan “Geleceğe Nefes” kampanyası kapsamında 81 il ile eş zamanlı olarak, Osmaniye il genelinde 95 Bin fidan toprakla buluşturuldu.

Toprakkale ilçesi Kışla Mahallesinde düzenlenen fidan dikim programına Vali Ömer Faruk Coşkun ve eşi, Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, Garnizon Komutanı Topçu Albay Emin Yılmaz Sancaktar, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Zafer Tombul, İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Ali Gizlice, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, çok sayıda öğrenci ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan fidan dikim programında, Osmaniye Orman İşletmesi Fidanlık Şefi Neslihan Sungur tarafından fidan dikim tekniği anlatıldı. Daha sonra fidanlar Vali Coşkun, protokol mensupları, öğrenciler ve vatandaşlar tarafından toprakla buluşturuldu.

“Geleceğe Nefes” olması dileği ile ilk fidanı toprakla buluşturan Vali Ömer Faruk Coşkun, “Geleceğe Nefes” kampanyası çerçevesinde bugün 11 milyon fidanın, ülkemizin 2023 noktasında toprakla buluşturulduğunu ayrıca Cumhurbaşkanlığımız tarafından 11 Kasım gününün Milli Ağaçlandırma Günü ilan edildiğini ifade ederek, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde Tarım ve Orman Bakanlığımızın başlatmış olduğu kampanya çerçevesinde bugün biz de ilimizde, 81 vilayetle aynı anda, 95 Bin fidanı 15 ayrı lokasyonda toprakla buluşturuyoruz. İlimiz adına, ülkemiz adına hayırlı olmasını temenni ediyorum. Geleceğe nefes olsun inşallah. Bu kampanyaya destek olan tüm Osmaniyeli hemşerilerime çok teşekkür ediyorum.” dedi. Vali Coşkun, “bugün fidan yarın nefes” diyerek diktiği fidana can suyunu verdi.

Protokol mensupları, öğrenciler ve vatandaşlarımız da fidanları toprakla buluşturarak kampanyaya destek verdiler.

Ömer Ali TURUNÇ