Engelliler Platformu Engelliler Günü Etkinlikleri düzenledi

Osmaniye’de Engelliler Günü EtkinlikleriOsmaniye Engelliler Platformu tarafından Engelliler Günü ve Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Özel Çocuklar, Engelliler Günü Etkinlikleri kapsamında Karaçay spor alt yapısı ile futbol maçında bir araya geldi. Maç sentetik sahada yapıldı. Maç sonunda Karaçay spor yöneticilerince forma, Futbol İl Temsilciliği tarafından madalya verilirken, Engelliler Platform Başkanı Haydar Aktürk tarafından da Karaçay spor başkanına plaket verildi. Maçı izlemeye aileler de katıldı.

Ayrıca Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) kulüplerinden Engel-Siz Gelecek Kulübü tarafından düzenlenen 3. Engelliler Kültür, Spor ve Sanat Şenliği etkinliklerine Osmaniye Engelliler Platformu Başkanı Haydar Aktürk, Osmaniye Zihinsel Engellileri Destekleme Derneği Başkanı Zahide Aktürk, 7 Ocak Engelliler Basketbol Kulübü Başkanı Muttalip Altun, Altınokta Körler Derneği Osmaniye Şubesi Temsilcisi Necdet Yılmazer  katıldı. Engelliler Platform Başkanı Haydar Aktürk, şenliğin Üniversite tarafından yapılıyor olmasından dolayı memnuniyetini ifade ederek şenliğin her yıl yapılmasından dolayı düzenleyici Engel-siz Kulübü’ne ve danışman hocalarına teşekkür etti.

Bir diğer etkinlikte ise engelli bireyler ve aileleri Öğretmen Evi’nde düzenlenen çaylı sohbet toplantısında bir araya geldiler.

Ali Celal KAYMAK