İyi İnsanlar iyi atlara binip gitti. Ne kervan kaldı ne at, hepsi silinip gitti.(Necip Fazıl)
Osmaniye’de eğitim alanında bir İLK’e imza atan başarılı eğitimci “iyi insan “ALİ KIZIL da 46 yıl aralıksız olarak sürdürdüğü eğitim hayatına emekli olarak son noktayı koydu.
Türkiye’de kırılması imkansız bir rekora imza atan ALİ KIZIL, 46 yıllık öğretmenlik ve idarecilik hayatının 6 yılını Adana’da, 40 yılını da memleketi olan Osmaniye’de geçirdi.Yıllardır ÜLKÜ İlköğretim Okulan’da başarı ile ve yüzünün akı ile hizmet veren Ali KIZIL, son olarak Salih Bahçeli İlköğretim Okulu Müdürlüğüne atanmıştı.Atatürkçü milliyetçi insani görüşleri ile tanınan ve her şeye rağmen tavrını ortaya koyan ve baba bir insan olarak tanınan sevilen-sayılan Ali KIZIL, bu okulda emekli olarak eğitim yaşamını noktaladı.
46 YILLIK EĞİTİM HAYATINDA HİÇ İZİN KULLANMADI
Türkiye’de YILIN ÖĞRETMENİ ünvanına layık gözü ile baktığımız ve takdir ettiğimiz ALİ KIZIL, eğitime olan sevdası ve düşkünlüğünden dolayı 46 yıllık eğitim hayatında bir gün dahi izin kullanmadı.Ailesinin bu konudaki tepkisine rağmen onların hoşgörüsüne sığınan Ali KIZIL, eğitime verdiği büyük değerle bir EKOL ,bir sembol ismi oldu.Vatana millete faydalı binlerce öğrenciyi yarınlara hazırlayan Ali KIZIL için birlikte görev yaptığı öğretmenleri de kendisini unutmadı.
75.Yıl Ortaokulu öğretmenlerinden mesai arkadaşları ve aile dostları Adnan ERSOY, Halime ERSOY, Hüsniye DURUCAN, Fatih HALO,Gezmiş FİLİZ ve Filiz FİLİZ, çok sevdikleri ALİ KIZIL için Serhat Et Lokantısında bir veda yemeği verdiler.Ali Kızıl’ın eşi Fatma KIZIL, çocukları ve ÜLKÜ İlköğretim Okulu Ali Birliği E.Başkanı Hasan KILIÇ’in da katıldğı yemekte Ali Kızıl’a teşekkür plaketi ve çeşitli hediyeler verildi.
Onuruna verilen yemekte duygusal anlar yaşayan eğitimin çınarı Ali Kızıl, ahde vefa adına kendisine gösterilen bu ilgiden dolayı herkese teşekkür ederek başta ailesi olmak üzere herkesten helallik diledi.Başta vefakar-cefakar eşi Fatma Kızıl olmak üzere aile fertleri ve öğretmenlerin duygusal ortamda konuşmakta zorlandıkları ve ağladıkları görüldü.HASAN KILIÇ