DR. ASU KAYA GEDİK, CHP OSMANİYE MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLDU

Osmaniye’mizin sevilen simalarından  Dr.  Asu Kaya Gedik,  Cumhuriyet Halk Partisi  Osmaniye milletvekilliği aday adaylığını açıkladı.

CHP İl Başkanı Şükret Çaylı, milletvekili aday adayı Asu Kaya Gedik’i kutlayarak parti rozetini taktı. Törende  CHP Merkez İlçe Başkanı  Abdulkadir  Özgan da             hazır bulundu.

DR. ASU KAYA GEDİK KİMDİR?

1976 yılında Osmaniye’de dünyaya geldi. Eğitim hayatına Atatürk İlkokulunda başlayan Doktor Asu Kaya Gedik,

orta ve lise öğrenimini Osmaniye’de ilk ve tek yabancı dil eğitimi veren Özel Bahçeli Kolejinde tamamlayarak 1993 yılında mezun oldu.

Üniversite hayatına Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Ana Bilim Dalında 1,5 yıl öğrenim gördükten sonra 1995 yılında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandı. 2001 yılında mezun olarak aynı yıl Osmaniye Verem Savaş Dispanseri’nde çalışmaya başladı.

Evli ve 2 çocuk annesi Doktor Asu Kaya Gedik, 2008 yılına kadar Verem Savaş Dispanseri’nde başhekimlik görevini yürüttü ve aynı yıl Düziçimizin Ellek beldesinde aile hekimliği görevine başladı. 6 ay tabiatı ve güzel insanlarını unutamadığı Ellek beldesinde çalışarak aynı yıl KARABOYUNLU aile sağlığı merkezinde çalışmaya başladı. 2008 yılından 2023 yılına kadar Karaboyunlu aile sağlığı merkezinde çalıştı.

2016 ve 2018’de iki defa üst üste, Osmaniye Tabip Odası’da yönetim kurulun başkanı olarak seçildi. 2020 yılında merkez konseyi delegeliği görevine seçilen Asu Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD)

ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği üyeliğinde bulundu . Vatanını ve işini çok seven Doktor Asu Genel Sağlık İş Sendikasında çalışmalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi ve Osmaniye Tabip Odası arasında YAŞAMHAK PROJESİ İşbirliği imzalayarak kadın ve çocuk haklarının korunması için çalışmalarda bulundu.

Döneminde Osmaniye’deki akademik meslek örgütlerini Tabip Odası’nın çağrısı ile bir araya getirerek toplum için eşgüdümle çalışma platformu oluşturdu.

2022 yılında Osmaniye Tabip Odası’nda tekrar yönetim kurulu başkanı seçilerek 3. dönemde görev yapmakta iken 13.03.2023 tarihinde Cumhuriyet Halk Parti’sinde milletvekili aday adayı olmak için kamu görevinden ve Osmaniye Tabip Odası yönetim kurulu başkanlığından ayrılmış bulunmaktadır.

HASAN KILIÇ