DEAŞ OPERASYONLARDA 7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

DEAŞ'A OPERASYONOsmaniye İl Jandarma Komutanlığınca, DEAŞ Terör Örgütü’nün faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yapılan çalışma neticesinde; 02.11.2019 tarihinde Osmaniye merkezli İstanbul, Gaziantep, Kilis ve Bursa olmak üzere 5 ilde eş zamanlı operasyon icra edildi. Operasyonda terör örgütünün silahlı eğitim kamplarının sorumlusu ve “zekat emiri” de yakalandı.

Operasyon sonucunda 7 kişi Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla gözaltına alınarak adli işlemlerine başlanıldığı bildirildi.

Operasyonlar dahilinde gözaltına alınan şahıslardan; Bir örgüt üyesinin DEAŞ terör örgütü adına yılda yaklaşık 1500-2000 YTS (Yabancı Terörist Savaşçı) yetiştirilen silahlı eğitim kamplarının sorumlusu ve DEAŞ terör örgütünün Zekat Emiri olarak faaliyet gösterdiği, İki örgüt üyesinin DEAŞ terör örgütü adına Yabancı Terörist Savaşçı yetiştirilen silahlı eğitim kamplarının silah, teçhizat ve lojistik sorumlusu olduğu, ayrıca bu iki şahsın örgüt kamplarında yetiştirilen Yabancı Terörist Savaşçıların, çatışma bölgelerine gönderilmelerini sağlayan organizasyondan sorumlu oldukları, Diğer dört şahsın ise DEAŞ terör örgütü içerisinde çeşitli kademelerde faaliyet gösterdiklerinin tespit edildiği açıklandı.

Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada çok sayıda dijital materyal bulunarak incelenmek üzere el konuldu. Örgüt mensuplarının Jandarmadaki işlemlerinin bitmesine müteakip Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edilecekleri bildirildi.

Ali Celal KAYMAK