Çocuklar hayallerindeki oyuncağı yapacaklar

çocuk oyunlarııOsmaniye Belediyesi 3.Geleneksel Çocuk Oyunları ve Oyuncakları Festivali Kapsamında, “Hayallerimizdeki Oyuncağı Biz Yapıyoruz” isimli ‘OYUNCAK YAPMA YARIŞMASI’ düzenlenecek. Osmaniye genelindeki okul öncesi, ilk, orta, lise ve dengi okullarındaki öğrenciler arasında düzenlenen yarışmada 3-12 yaş arasına hitap edecek oyuncaklar tasarlanacak. Öğrenciler oyuncaklarını tasarlarken veli ve öğretmenlerinden destek alabilecek.

Katılımcılar Osmaniye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne en geç 13 Nisan Cuma gününe kadar müracaat etmeleri gerekiyor. Oyuncaklar yapılırken akla gelecek tüm materyaller kullanılabilecek. Katılımcılar yarışma hakkında detaylı bilgiye http://osmaniye-bld.gov.tr/ adresinden ulaşabilecekler. Yarışmada dereceye giren öğrencilere 500 ile 100 TL arasında kırtasiye hediye çeki verilecek. İlk 10’na giren yarışmacıların tamamına ise bir günlük sınırsız Masal Park kullanım bilekliği hediye edilecek.

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, bu yarışma ile öğrencilerin tasarlama yeteneklerini desteklerken gerçek dünya ile hayal dünyası arasında bir bağ kurarak bunu uygulamaya geçirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Ali Celal KAYMAK