Bayanlar mesleki eğitim kursları ile meslek sahibi oluyor

7Osmaniye Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü yetkilileri Toprakkale ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile birlikte düzenlenen mesleki eğitim kurslarını ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Mesleki Eğitim Kursları,Toprakkale Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Hizmet Binasında kadınlara yönelik olarak Filografi, El Dokuma Elemanı ve Aşçı yardımcısı mesleklerinde açıldı.

Kurs incelemelerine, İŞKUR yetkilileri ile birlikte Toprakkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Durmuş Sağlam, ToprakkaleHalk Eğitimi Merkezi Müdürü İbrahim Kızıl ve Müdür Yardımcısı Ali Bekirçavuşoğlu eşlik etti.

Osmaniye İŞKUR İl Müdürü Ahmet Altunkaynak, kurs eğitmenleri ve kursiyerlerle birebir görüşerek kursa ilişkin talep, öneri ve beklentileri hakkında bilgi aldı.Filografi ve el dokuma kursunda üretilen el emeği ürünlerin yapımı hakkında kursiyer ve eğiticilerden bilgi alan Altunkaynak, İŞKUR’un açmış olduğu kurslardakadınların mesleki nitelik kazandıklarınıve böylelikle istihdama katılmalarının önünü açıldığını söyledi.

Çivi ve Telin Hünerli Ellerde Şekillendiği El Sanatı:Filografi

Filografikursunda sergilenen ürünleri çok beğendiğini dile getiren Altunkaynak yapımı hakkında kurs eğiticisinden bilgi aldı.

Kurs Eğiticisi Vildan Şanal, son yıllarda ülkemizde yaygınlaşanbir el sanatı olan Filografisanatının yapımıhakkında İŞKUR yetkilileri ile şu bilgileri paylaştı: “Filografi sanatınınyapımı,kağıt üzerine çizilen desenlerinpanoya yerleştirilmesiyle başlıyor. Ardından desenlerinüzerine çakılançivilerin arasından ustaca geçirilen tellerin panolara şekil vermesiyle son buluyor.Toprakkale’de ilk olma özelliği taşıyan filografi kursunda kursiyerlerimiz belli örgü teknikleri kullanarak hat yazıları, çiçekler ve amblemler yapıyor.”

Kurs Eğiticisi Vildan Şanal, ortaya çıkması maharet isteyen bu el sanatının yaygınlaşması için İŞKUR’un kendilerine sunduğuimkandan dolayı İl Müdürü Altunkaynak’ a teşekkür ederek üzerinde hat yazıları olan bir pano takdim etti.

Ev hanımlarının rağbet ettiği kurslarda el becerilerini ortaya koyan kursiyerler sipariş aldıklarını da belirterek bu vesileyle ev ekonomisine da katkı sağladıklarını söyledi.

İl Müdürü Ahmet Altunkaynak ve İş ve Meslek Danışmanı Murat Işık incelemelerin ardından Toprakkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Durmuş Sağlamı makamında ziyaret ederek yeni hizmet binasına taşınmalarından dolayı hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Ali Celal KAYMAK