İstanbul’un Çamlıca Tepesi, Bursa, Konya gibi büyükşehirlerin seyir tepeleri varda neden bizim Osmaniye’mizin Seyir Tepesi yok dedik. Karar verdik Osmaniye Seyir Tepesi yapacağız dedik. Artık “Mutlu Şehir” Osmaniye’yi gece gündüz seyredebileceğimiz bir seyir tepemiz olacak. Söz veriyoruz yapacağız. Seyir Tepesinden Kentimizi sanki ayaklarınızın altındaymış gibi büyük bir keyifle izleyeceksiniz.
KARAÇAY VADİSİ REKREASYON DÜZENLEMESİ
Osmaniye’mizin sahip olduğu bir doğa harikası olan “Karaçay Vadisi Rekreasyon” projemizi etaplar halinde hayata geçireceğiz. Karaçay vadisine spor, dinlenme ve mesire alanları yapacağız.
Ayrıca Karaçay Vadisi Rekreasyon projesi içerisine mesire alanları, oyun parkurları olacaktır. İlk planlamamızı Karacalar köprüsü yanında bulunan ve Karaçay Dere yatağına paralel uzanan 40 dönümlük arazi üzerine yapacağız. Bu projemiz seyir tepesi ile bir bütün içerisinde değerlendirilecek. Seyir tepesi ile mesire alanı arasına teleferik sistemi kurulacaktır.
MUTLU ŞEHİR SEYİR TEPESİ TELEFERİK
İstanbul’un Çamlıca Tepesi, Bursa, Konya gibi büyükşehirlerin seyir tepeleri varda neden bizim Osmaniye’mizin Seyir Tepesi yok dedik. Karar verdik Osmaniye Seyir Tepesi yapacağız dedik. Artık “Mutlu Şehir” Osmaniye’yi gece gündüz seyredebileceğimiz bir seyir tepemiz olacak. Söz veriyoruz yapacağız. Seyir Tepesinden Kentimizi sanki ayaklarınızın altındaymış gibi büyük bir keyifle izleyeceksiniz. İlk olarak Zorkun Yolu Orman İşletme mevkii üzerine planladığımız seyir tepesinde dürbünle etrafı seyretmeye doyamayacaksınız. Karaçay Vadisi Rekreasyon projesi ile bağlantılı teleferik hattını hizmete açacağız.
Çevre düzenlemesi ile birlikte içerisinde kafeterya, çardak, bank gibi dinlenme alanları olacak şekilde hayata geçecek projemizle Tüm Türkiye’de projeleri ile adından söz ettiren Osmaniye Seyir Tepesi ile de günün yorgunluğunu eşsiz Osmaniye manzarasıyla üzerinden atacak. Helal olsun. Hayırlı olsun. Osmaniye’m sana değer.
KENT ORMANI ORGANİK ÇİFTLİĞİ
Biliyorsunuz Osmaniye’de özellikle İlköğretim çocuklarına geziler düzenlenir. Aileler imkanı olmasa dahi çocuğum mutlaka gitsin görsün diye, kıt, kanaat imkanlarla bütçelerini zorlayarak mutlaka çocuklarını bir hayvanat bahçesi gezisine gönderir.
Bu projemizle Osmaniyeli hemşerilerimiz özellikle çocuklarımız hayvanat bahçesi görmedim demeyecek. Ürün Yaylasının hemen alt tarafında bulunan Çift Mazı mevkiinin üzerinde yer alan ve belediyemize tahsisli olan Kent Ormanı içerisine mini bir hayvanat bahçesi ile birlikte mesire alını düzenlemesi yapacağız.
Aynı zamanda bir çiftliği andıracak şekilde dizayn edeceğimiz proje ile çocuklarımıza küçük midilli atlar ile binicilik öğretilecek. Çocuklarımız eğlenerek, gülerek ve neşeyle bir şeyler öğrenirken, ailelerimiz ise muhteşem bir doğa harikası, temiz bir çevre ve mis gibi çam kokusunu hissederek piknik yapmanın keyfine varacaklar.
YENİ BELEDİYE HİZMET BİNASI ALT GEÇİT PROJESİ
Bu konuda çalışmalarımız tamamlandı. Yeni belediye hizmet binasına karşı yoldan bir altgeçit inşa ederek trafiği rahatlatacağız projesi hazır hayata geçireceğiz.
ÇANAKKALE RUHUNU YENİ NESİLLERE AKTARIYORUZ
Belediyemiz tarafından 18 Mart Şehitleri anma günü ve Çanakkale Zaferi’nin 98. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde “Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri” sergisini halkımızın hizmetine sunmuştuk. Atalarımızın kullandığı silah ve teçhizatlarını tanıma imkanı sunmuştuk vatandaşlarımıza. Görsünler bugünün nesilleri dedelerinin düşmanlarına karşı nasıl mücadele verdiğini diye.
Başka şeyler de yapıp o ruhu yaşatmamız gerektiğini düşündük. Çanakkale’nin nasıl geçilmediğini, görsünler diye. Her yıl başvurular arasından seçilecek belli sayıda gencimizi tarihlerini bilsinler, atalarını öğrensinler, kabristanları başında Aziz şehitlerimize bir Fatiha okusunlar diye Çanakkale’ye götüreceğiz.
HER ÇOCUĞA BİR KUMBARA
Ağaç yaş iken eğilir dedik. Küçük yaşlarda tasarruf etmeyi öğrensinler, biriktirmenin keyfine ve bilincine varsınlar diye her çocuğa bir kumbara vereciğiz. Biriktirsinler ki, anneler ve babalar gününde kendi harçlıklarıyla anne ve babasına hediye almanın keyfini yaşasınlar diye.
CAMİLERE NUR YAĞACAK
Camilerimiz Allah’ın evidir. Bu kutsal mekanların iç, dış temizlik ve bakımı için belediye olarak elimizden gelen tüm imkanları seferber ettik.
Şehir merkezimizde bulunan 90 camiye temizlik malzemesi seti dağıtımını geçtiğimiz ramazan ayı içerisinde yaptık. Ramazan Bayramı dolayısıyla camilerin temizliği için temizlik malzemelerinden oluşan paketlerin dağıtımı belediye temizlik işleri müdürlüğü ekiplerince yapıldı. İçerisinde çamaşır suyu, sıvı deterjan, cam sil, el sabunu, cam bezi, fırça ve gül suyu bulunan temizlik malzemesi paketlerini ilk etapta Osmaniye merkezde bulunan tüm camilere, yayla camilerine teslim ettik.
Sabahın erken saatleri ve günün 5 vaktinde ibadet için gittiğimiz hepimizin göz bebeği, huzur bulduğumuz, rahatladığımız, dua etmek için gittiğimiz, her namaz çıkışında rahatladığımız, kendimizi yaradanımıza en yakın yer olarak hissettiğimiz camilerimizi profesyonel ve çağdaş yöntemlerle ışıklandırarak, geceleri kentimizin görüntüsünü güzelleştireceğiz.
CUMHURİYET MEYDANI
Cumhuriyet Meydanında genişletme çalışmaları yapacağız. Zeminini yeraltı otopark yaparak şehir içi trafiği rahatlatacağız. Bu yapacağımız otopark aynı zamanda olası bir afet durumunda vatandaşlarımızın güvenli olarak toplanabileceği bir alan olacak.
ÇORBA ÇEŞMELERERİ VE AŞEVLERİ
Son yıllarda Üniversitemize yeni açılan bölümlerin öğrenci sayısını artırdığını ve kentimizin sanayi şehri olduğunu düşünerek özellikle sabah saatlerinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza afiyetle içebilmeleri için sıcak bir çorba ikram edeceğiz. Biz her zaman şunu ifade ettik. “Son yol yapılana, son kanal bitene, son aç doyurulana kadar bize uykuda, dinlemede, rahatlıkta haram olsun dedik” Bu sözümüzden yola çıkarak, hayata geçireceğimiz bu projemizle birlikte yalnızca ramazan ayında değil, 365 gün hizmet vereceğiz.
ATA PROJESİ
Atalarımızdan, dedelerimizden, büyüklerimizden aldığımız terbiye bizlere büyüğe yaşlıya saygıyı öğretti. Dinimizin gereği olan bakıma muhtaç olana yardım etmek aynı zamanda insanlık görevimizdir. Yalnız yaşayan bakıma muhtaç insanlarımızın bakımlarını, sağlık taramalarını evlerinden çıkmak zorunda kalmadan belediye olarak biz üstleneceğiz. Eğer sağlık kurumlarına gitmeleri gerekiyor ise hiçbir ücret almadan biz götüreceğiz. Aynı zamanda evde bakım hizmeti vereceğiz.
BİZİM ÇOCUKLARIMIZ
Her zaman söylerim bizim çocuklarımız çok değerlidir. Onlar bizim göz bebeğimiz. Anne veya babasını kaybetmiş ya da her ikisini de kaybetmiş çocuklarımıza siz bizim çocuğumuzsunuz diye sahip çıkacağız çünkü onlar bu kentin çocukları, yani bizim çocuklarımızdır. İçinde bulundukları durumu kendilerine hissettirmeden, tatillerde turistik bölgelere götürerek bilgi ve becerilerini artırmalarını sağlayarak onları hayata hazırlayacağız.
Aynı zamanda bu çocuklarımıza psikolojik destek sağlayarak onlara hayatta yalnız olmadıklarını hissettireceğiz.
İÇİNDEN TRAMVAY GEÇECEK SOKAK
Kentimizde belirleyeceğimiz bir sokağı raylarla döşeyerek tarihi bir tramvay vasıtası ile Tramvay Sokağı yapacağız. Kısa ama keyifli bir tramvay sefası için.
BAŞKANIM SON OLARAK OSMANİYE HALKINA NE SÖYLEMEK İSTERSİNİZ
Geçtiğimiz beş yılda Osmaniyeli hemşerilerimizle birlikte çok şey başardık. Projelerimizi açıkladığımızda kimse bu projeleri gerçekleştirebileceğimize inanmadı. Başaramayacağımızı düşündü. Bizim için 29 Mart 2009’da yüreğini ortaya koyan, bize destek veren bütün çalışmalarımızda yanımızda olan gönül dostlarımız beş yıl boyunca bizden desteğini hiç esirgemedi, bize olan inancını hiç kaybetmedi, sabırla hayata geçireceğiz diye söz verdiğimizi projelerimizi bekledi. Şimdi onların bize olan bu inancında haklı çıkmış olmalarının gururunu yaşıyoruz.
Bir kez daha Osmaniye halkının karşısına çıkarak “Hizmetin ötesinde hayallerimiz var” diyoruz. Bizim hayallerimiz boş hayal değil, bizim hayallerimiz seçim kazanma hayali değil, bizim hayallerimiz beş yıllık makam koltuğu hayali değil.
Bizim hayallerimiz Osmaniye ve Osmaniyeliye olan bir sevda hayali, bizim hayallerimiz insanlarımıza verdiğimiz sözleri yerine getirme hayali, bizim hayallerimiz insanlarımıza yatırım yaparak onları mutlu edebilme hayali, bizim hayallerimiz “BÖLGESEL YAŞAM MERKEZİ YOLUNDA MUTLU ŞEHİR OSMANİYE HAYALİ”
Her zaman olduğu gibi bu günden sonrada Osmaniye’yi birlikte yönetme umudu ile tüm hemşerilerimin destek ve dualarını bekliyorum. Allah hepsinde razı olsun.