BARO BAŞKANI AV. AKSOY: “ATATÜRK İLKE VE  DEVRİMLERİNE  SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ”

 

bOsmaniye Baro Başkanı Av. Dilem AKSOY: “Cumhuriyet, bizi millet olarak yıllardır bir arada tutan, toplumsal birlik, beraberlik ve toprak bütünlüğümüzü sağlayan en önemli kazanımdır. İşte bu duygu ve düşüncelere en çok ihtiyacımız olan şu günlerde Cumhuriyete sahip çıkmak; ülkemize, vatanımıza, kardeşliğimize sahip çıkmaktır”

 Osmaniye Baro Başkanı Av. Dilem AKSOY, Cumhuriyetin 93. Yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Av. Aksoy, mesajında şunları söyledi:

Milletimizin Ulusal Bağımsızlığını kazanabilmek için emperyalist güçlere karşı giriştiği milli mücadelenin ardından  elde edilen büyük zaferin sonucu olan Cumhuriyetimizin 93. yıl dönümünü kutlamaktayız.

Cumhuriyet, bizi millet olarak yıllardır bir arada tutan, toplumsal birlik, beraberlik ve toprak bütünlüğümüzü sağlayan en önemli kazanımdır. İşte bu duygu ve düşüncelere en çok ihtiyacımız olan şu günlerde Cumhuriyete sahip çıkmak; ülkemize, vatanımıza, kardeşliğimize sahip çıkmaktır.

Cumhuriyet düşmanlarına karşı, birleşmeli, laik, demokrasiye ve insan haklarına inanan, adaletin yılmaz savunucuları olarak çocuklarımızı Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda gelecek nesillere hazırlamalıyız.

Özellikle 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminin ardından millet olma şuuru, Cumhuriyetimizin kıymeti bir kez daha net olarak anlaşılmıştır.

MİLLETİMİZ GELECEK GÜNLERE BÜYÜK BİR ÜMİTLE YÜRÜMEK KARARLIĞI İÇERİSİNDEDİR

Cumhuriyetimizin 93. yılını kutladığımız bu günlerde ülkemiz zor günler geçirse de milli mücadelede şanlı zaferlerle  çıkmış milletimiz gelecek günlere büyük bir ümitle yürümek kararlığı içerisindedir.

Türkiye Cumhuriyetini barış ve özgürlük dolu bir geleceğe taşımak için hiç şüphesiz birlik ve beraberlik içerisinde Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkmak zorundayız

Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne ve ulusumuzun birliğine her zamankinden daha büyük bir önemle sarılmak azmindeyiz.

Başkan Aksoy, mesajını “Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, vatanları uğruna kanları toprağa dökülen aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Cumhuriyet Bayramınızı yürekten kutluyoruz” diyerek tamamladı.

Hasan KILIÇ