ANAOKULU ÖĞRENCİLERİNE “POLİS” KONULU SEMİNER

OVB_2131Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı  (ÇOGEP) kapsamında Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan “Gelecek Ellerinde” Projesi kapsamında anaokulu öğrencilerine “polislik mesleğinin tanıtılması ve toplumsal yaşamda uyulması gereken kurallar” konulu bilgilendirme semineri düzenlendi.

Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulunda düzenlenen seminere Vali Ömer Faruk Coşkun, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Loğoğlu, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 

Seminer öncesinde konuşan Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu Müdürü Gülsüm Körz, “İl Emniyet Müdürlüğümüzce hazırlanan Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı kapsamında yapılacak olan etkinlikten dolayı Valiliğimize, İl Emniyet Müdürlüğümüze, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

 

Konuşmanın ardından öğrencilere polislik mesleğini tanıtıcı “Polis Ne Yapar?” isimli çizgi film gösterimi yapıldı.  Ardından Toplum Destekli Polislik Şube Müdür Vekili Komiser Ebru Durukan öğrencileri; toplumsal yaşamda uyulması gereken kurallar, genel güvenlik konuları, 155 Polis İhbar Hattı ve hangi durumlarda aranması gerektiği hakkında bilgilendirdi. Seminer sonrasında minik öğrenciler “Kahraman Türk Polisi” isimli şiiri okudukları kısa bir gösteri sundular.

 

Program sonunda, Vali Ömer Faruk Coşkun ve protokol mensupları, çocuklara peluş polis bebek, boyama kitabı ve boyama kalemlerinin bulunduğu hediye paketlerini verdiler. Seminerin düzenlenmesinde emeği ve katkısı olan herkese teşekkür eden Vali Coşkun, tüm öğrencilere sağlıklı ve başarılı bir hayat diledi. Seminer günün anısına çektirilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

 

Polislik mesleğinin tanıtılmasına yönelik bilgilendirme seminerlerinin il genelindeki anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde düzenlendiği ve 5200 öğrenciye ulaşıldığı kaydedildi.

Ömer Ali TURUNÇOVB_2064