ALBAK: “ MİLLİ MÜCADELENİN LİDERİ ATATÜRK’Ü RAHMETLE ANIYORUZ”

AYDIN ALBAKİl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, “Ulu önder Atatürk’ün Samsun’da, işgallere karşı başlattığı mücadeleye destek vererek şehirlerini işgalci Fransız askerlerine ve Ermenilere karşı kahramanca savunan Osmaniye halkı 95 yıl önce bugün Milli Mücadelenin Lideri ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü büyük bir sevinçle karşılamış, onu bağrına basmıştır” dedi.

Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürü Aydın ALBAK, 16 Ocak Atatürk’ün Osmaniye Gelişinin 95. Yıldönümü münasebetiyle Kutlama Mesajı yayınladı.

Albak, mesajında şunları söyledi. “Ulu önder Atatürk’ün Samsun’da, işgallere karşı başlattığı mücadeleye destek vererek şehirlerini işgalci Fransız askerlerine ve Ermenilere karşı kahramanca savunan Osmaniye halkı 95 yıl önce bugün Milli Mücadelenin Lideri ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü büyük bir sevinçle karşılamış, onu bağrına basmıştır.

Zaferin ardından sık sık Anadolu’yu gezen ve mücadelede kendisini yalnız bırakmayan Anadolu insanı ile her fırsatta buluşup, onların dertlerini ve sorunlarını dinleyen Ulu Önder, 16 Ocak 1925 de şehrimizi şereflendirmiştir.

“Osmaniye kasabasını ve buranın halkını ziyaret edebildiğimden çok memnun oldum. Halkın gösterdiği kalbi ve samimi tezahürattan fevkalade mütehassısım. Bu güzel kalpli mert insanlar arasında daha ziyade kalmak siyaseti için ayrıca fırsat arayacağım.” dediği Osmaniye halkı, dün olduğu gibi bugün de her türlü tehdite karşı omuz omuza devletinin yanındadır.

Atatürk’ün Osmaniye gelişinin 95. yıl dönümü vesilesi ile başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milli mücadelemizin bütün kahramanlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. Hasan KILIÇ