AHMET KARA: “DOĞU TÜRKİSTAN’A YAPILAN ZALİMANE BASKILAR SONA ERSİN ARTIK”

doğu türkistan Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu yönetim kurulu üyesi ve genel muhasip Ahmet KARA, Doğu Türkistan’da yaşananlar hakkında açıklamalarda bulundu.   Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu yönetim kurulu üyesi ve konfederasyon genel muhasibi olan Serbest muhasebeci Mali müşavir Ahmet KARA ,basına yaptığı değerlendirmede, Doğu Türkistan’da yaşananlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Kara, “Çin’in Doğu Türkistan halkına yürüttüğü zalimane baskıları, Türkiye başta olmak üzere Türki milletlerinin tepkisini çekiyordu. Ancak tüm kınamalara rağmen Uygur Türk’lerinin üzerindeki baskılar azalmak bir yana daha da artarak devam etmektedir.  Son Zamanlarda Çin, Türk dünyasının Uygur Türk’lerini sahiplenmemesi ve de yetim kalmasını temin etmek  için büyük bir çabayla  çeşitli yöntemlere başvurmaktadır.

Bunlardan bazıları, İslami ve milli şuuruna sahip çıkan Uygur Türk’lerini (dinde aşırıcılık) karalamasıyla suçlayıp, dünya kamuoyuna radikal islamcı olarak göstermek ve Doğu Türkistan halkının büyük bir çoğunluğuna iftira atmak suretiyle Uygur’ları, uluslararası topluma terörist olarak göstermekle beraber, Türkiye ve Türk toplumlarıyla olan ilişkilerini geliştirmekle Uygur Türk’lerini sahipsiz, yetim bırakmaya var gücüyle çalışmaktadır. Doğu Türkistan, Balkanlar ve daha bir çok ülkede,”Türkiye” adını duyduğu zaman umutlanan, bizden medet uman, yardım dileyen Türkler var.

Şu anda Doğu Türkistan’daki Türk’lerin yaşadıkları sorun ve sıkıntıları Balkan Türkleri uzun yıllar yaşadı. Bu tür zulümler ve baskılara uzak değiliz.  Doğu Türkistan ı anlıyoruz ve bu zulmün bir an önce bitirilmesi hususunda gerekenlerin yapılmasını arzu ediyoruz”  şeklinde konuştu. Hasan KILIÇ