ABD’NİN BAŞKANLIK ONUR ÖDÜLÜ, PROF. DR.MUSTAFA GEREK’E VERİLDİ

mustafa gerekTürk Bilim Adamı Osmaniye’li hemşerimiz Prof. Dr.Mustafa GEREK’e (ABD)’nin Akademinin en prestijli ödülü olarak kabul edilen “Başkanlık Onur Ödülü” verildi. Prof. Dr. GEREK :”Ülkem, üniversitem ve şahsım adına gurur verici bir tören yaşadım. Bilimsel çalışmalarımızın, uluslararası arenada takdir görmesi, daha hevesle çalışmamız, ülkemizi ve mesleğimizi daha nice başarılara taşımamız konusunda bizi cesaretlendiriyor” dedi.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Rektör Yardımcısı hemşerimiz Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı (Tuğgeneral) Prof. Dr. Mustafa GEREK’e, ABD’de düzenlenen ve dünyanın değişik ülkelerinden mesleklerinde önemli başarılar elde etmiş yaklaşık 10 bin hekimin katıldığı “Amerikan Kulak Burun Boğaz Baş Boyun Cerrahisi Kongresi”nde, Akademinin en prestijli ödülü olarak kabul edilen “Başkanlık Onur Ödülü” verildi.

SBÜ’den yapılan açıklamaya göre, 14-18 Eylül arasında ABD’de düzenlenen “Amerikan Kulak Burun Boğaz Baş Boyun Cerrahisi Kongresi”ne dünyanın değişik ülkelerinden mesleklerinde önemli başarılar elde etmiş yaklaşık 10 bin hekim katıldı.

Kongrede konuşan Amerikan KBB Akademisi Başkanı Prof. Dr. Albert Merati, kulak burun boğaz konusunda ülkeler arasında bilgi alışverişinin önemini vurguladı ve kongrenin bu amaca hizmet edeceğini belirtti.

Merati, akademinin en prestijli ödülü olarak kabul edilen “Başkanlık Onur Ödülü”ne bu yıl üstün bilimsel nitelikleri ve kulak burun boğaz baş boyun cerrahisine üst düzey katkıları nedeniyle SBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gerek’in layık görüldüğünü aktardı.

Ödülü almaktan onur duyduğunu belirten Prof. Dr. GEREK ise duygularını şöyle ifade etti:

“Ülkem, üniversitem ve şahsım adına gurur verici bir tören yaşadım. Bilimsel çalışmalarımızın, uluslararası arenada takdir görmesi, daha hevesle çalışmamız, ülkemizi ve mesleğimizi daha nice başarılara taşımamız konusunda bizi cesaretlendiriyor.”

 

‘SEÇKİN BİLİM ADAMI ONUR ÖDÜLÜ’ Hatırlanacağı üzere; 20 Kasım 2014’de Dubai’de 15. Uluslararası Rinoloji Kongresi açılış töreninde, Prof. Dr. Tuğgeneral Mustafa Gerek’e ‘Seçkin Bilim Adamı Onur Ödülü’ verilmişti. Prof.Dr. Gerek bununla ilgili de “Ülkemizin tıp alanında ulaşmış olduğu aşamanın ve bilgi birikiminin diğer ülkeler tarafından da dikkatle izlendiğini ve özellikle çevre ülkelerin kendi eğitim düzeylerini yükseltmek için Türk hekimleri ile daha çok işbirliğine yöneldiklerini görmek bizleri mutlu etti” dedi.

 

BAŞARILARIN DAİM OLSUN HOCAM

Biz de basın olarak idari görevlerinin yanısıra, akademik çalışmaları ile dünya ölçeğinde prestijli bir ödüle layık görülen Değerli Büyüğümüz Prof. Dr. GEREK’i tebrik ediyor, çalışmalarında başarılarının devamını diliyoruz.

Hasan KILIÇ