19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

GAZİLER GÜNÜ OSMANİYE19 Eylül Gaziler Günü, tüm yurtta olduğu gibi Osmaniye’de de düzenlenen törenle kutlandı.

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene; Vali Ömer Faruk Coşkun, Osmaniye Milletvekilleri İsmail Kaya ve Baha Ünlü, Garnizon Komutanı Topçu Albay Emin Yılmaz Sancaktar, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Zafer Tombul, İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Ali Gizlice, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, gazilerimiz ve yakınları katıldı.

Atatürk Anıtına Valilik, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Osmaniye Şubesi, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Osmaniye Şubesi, Osmaniye Şehit Polis Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma Derneği çelenklerinin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşımız okundu.

Törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Türkiye Muharip Gaziler Derneği Osmaniye Şube Başkanı Ali Kurt yaptı. Dernek Başkanı Kurt, “19 Eylül Gaziler Günü, Türk kahramanlığının cesaret ve fedakârlığının en büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsında taçlandığı bir gündür. Şanlı tarihimizin zaferleri hiçbir zaman unutulmamalıdır. Zafer günlerine ve bu zaferlerin kahramanlarına layık oldukları değer her zaman her yerde verilmelidir. İlgisizlik, şanlı tarihimizle olan bağı koparır. Aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz her zaman her yerde hatırlanmalıdır. Şehit ve Gazi Türk toplumunun ortak değerleridir.” diye konuştu. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Osmaniye Şube Başkanı Ali Kurt sözlerini, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aramızdan ayrılan tüm Gazilerimize ve Şehitlerimize rahmet, hayatta olan Gazilerimize de sağlık dileyerek bitirdi. Konuşmanın ardından Şehidimiz İbrahim Kurt’un oğlu İbrahim Kurt şiir okudu.

Törenin devamında, Vali Ömer Faruk Coşkun şeref defterini imzalayarak şöyle yazdı, “Üzerinde yaşadığımız toprakları aziz milletimize vatan yapmak uğruna en değerli varlığını ortaya koyarak fedakârlığın zirvesine ulaşan ve bu özverinin nişanını bedeninde gururla taşıyan tüm gazilerimizin Gaziler Günü’nü kutluyorum. Devletimizin ve milletimizin bekası uğruna büyük fedakârlıklar ve üstün gayretler göstererek, şahadet ile birlikte, bir insanın dünyada erişebileceği en yüksek iki makamdan birine erişmiş gazilerimiz, bağımsızlığımızın, egemenliğimizin, milli birliğimizin ve beraberliğimizin en kıymetli simgeleridir. Vatanseverlikleriyle övündüğümüz, emsalsiz fedakârlıklarını örnek aldığımız gazilerimizin, taşıdıkları şerefe yaraşır bir şekilde hayatlarını devam ettirmeleri, hak ettikleri saygı ve hürmeti görmeleri,  sorunları ile yakından ilgilenerek onlara vefa borcumuzu ödemek toplum olarak en büyük ortak sorumluluğumuzdur. Bu sorumluluğun bilinciyle, Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasının ardından, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kendisine Gazilik unvanı ile Mareşal rütbesi verilen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tarihimize yön veren bütün kahramanlarımızı bir kez daha rahmet ve şükranla yâd ediyor, bütün gazilerimizin Gaziler Günü’nü kutluyor, sevgi ve saygılar sunuyorum.”

Törenin ardından Vali Ömer Faruk Coşkun, Osmaniye Milletvekilleri İsmail Kaya ve Baha Ünlü, Garnizon Komutanı Topçu Albay Emin Yılmaz Sancaktar, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Zafer Tombul, İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Ali Gizlice, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat ile kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri; Osmaniye Muharip Gaziler Derneği Osmaniye Şubesi, Osmaniye Şehit Polis Aileleri ve Gaziler Yardımlaşma Derneği ile Harp Malulü Gaziler Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Osmaniye Şubesini ziyaret ettiler. Gazilerimizle bir süre sohbet ederek, gazilerimizin Gaziler Gününü kutlayan Vali Ömer Faruk Coşkun, “Tüm gazilerimizin Gaziler Gününü kutluyor, gazilerimize şükran ve minnetlerimizi sunuyor; Şehitlerimize ve vefat eden Gazilerimize Allah’tan rahmet,  hayatta olan Gazilerimize de sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum” diye konuştu. Vali Coşkun, Harp Malulü Gaziler Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Osmaniye Şubesini ziyareti sırasında İstiklal Marşımızı okuyan, Şehit Er Onur Deniz’in yeğeni Eylül Nazlı Ağca ve Şehidimiz İbrahim Kurt’un törende şiir okuyan oğlu İbrahim Kurt’u tebrik ederek, Derneğin plaketini verdi.

Gazilerimiz ve şehitlerimizin yakınları, Vali Ömer Faruk Coşkun ve protokol mensuplarına nazik ziyaretleri için teşekkür ettiler.

Ömer Ali TURUNÇ